Ob 18:00 na SK 1: ACH po zmago za napredovanje

ACH Volley

Pred nogometno poslastico med Bayernom in Arsenalom, si danes ob 18:00 za ogrevanje oglejte še odbojkarski spektakel, v katerem bodo imeli glavno besedo igralci Craiove in ACH Volleyja. Neposredni prenos zadnjega gostovanja slovenskih prvakov skupinskem delu Lige prvakov si oglejte v živo na SK 1.

ACH Volley

Pred odbojkarji ACH Volleya je še zadnje gostovanje v skupinskem delu Lige prvakov. Čeprav se trenutno nahajajo na četrtem mestu skupine D, pa imajo še vedno možnosti za napredovanje v naslednji krog. Veliko pa bo odvisno od rezultata nocojšnje tekme, saj so ravno Romuni neposredni tekmeci slovenskih prvakov za tretje mesto. Na prvi medsebojni tekmi, ki je bila konec decembra v Stožicah, so se zmage veselili oranžni zmaji, ki pa so uspeli streti nepopustljive tekmece šele po petih nizih. Po dobrem začetku so popustili in nato lovili vodstvo gostov, a na koncu vseeno nagradili zveste navijače z zmago.

Na prvi tekmi se je v vrstah odbojkarjev ACH-ja z doseženimi točkami najbolj izkazal Žiga Štern, dobro pa je odigral tudi JanKozamernik, ki je dosegel kar štiri bloke. V romunskih vrstah je izstopal kapetan Lica. Sta pa v vmesnem času obe ekipi doživeli nekaj kadrovskih sprememb. Oranžne zmaje je sporazumno zapustil ameriški sprejemalec Alexander Slaught, na drugi strani pa so se Romuni okrepili s srbskim sprejemalcem Lazarjem Koprivico, zaigral pa bo tudi ruski bloker Nikita Stulenkov, ki je tekmo v Ljubljani moral izpustiti zaradi težav z vizumom.

Trener Zoran Kedačič se zaveda kakovosti nasprotne ekipe: “Obstaja več različnih kombinacij, s kakšno postavo bodo igrali. Mislim, da imajo dobro ekipo, ki ima veliko širino. Na zadnji tekmi proti Modeni je igral njihov drugi podajalec, ne tisti, ki je igral proti nam v Stožicah in mislim, da lahko marsikaj spremenijo. Po drugi strani pa menim, da je njihova največja nevarnost korektor Lica. Predvsem bo treba ustaviti njega.” Jasno je, da bo sredino srečanje zelo pomembno za obe ekipi. “Vem, da bo tekma s psihološkega vidika zelo težka, glede na to kaj nam prinaša zmaga. Mislim, da smo v Stožicah odigrali vrhunski prvi niz, potem pa dopustili, da je nasprotnik nekoliko pritisnil s servisom, mi smo pokleknili na sprejemu in pustili, da so se razigrali. Nato smo poskušali na silo preobrniti rezultat, kar nam dva niza ni uspelo. Predvsem si želim, da se kaj takega ne bi zgodilo v Romuniji. V prvi vrsti bo treba pristopiti k tekmi z mirno glavo in se ne preveč zaletavo, temveč pametno lotiti nasprotne ekipe in poskušati ubraniti vse njihove napade. Osredotočiti se je treba na vsak posamezni niz, igrati točko po točko, rezultat pa bo prinesel, kar bomo pokazali na igrišču,” je sklenil strateg oranžnih.