Žana Zdovc Sporer podaljšala pogodbo

Aleš Oblak

Slovenska odbojkarska reprezentantka Žana Zdovc Sporer ostaja članica poljskega prvoligaša DPD Legionovia Legionowo, s katerim se je v svoji krstni sezoni v tujini z dvema velikima uspehoma vpisala v klubsko zgodovino.

Povezano

Mlada slovenska odbojkarica je sezono zaradi koronavirusa zaključila predčasno in se še pravočasno vrnila domov, v Slovenijo. Čeprav z grenkim priokusom in občutkom, da bi njena Legionovia lahko presenetila v končnici državnega prvenstva, je Savinjčanka s krstno sezono v tujini zelo zadovoljna: “Vedno sem si želela strokovnega dela in individualnega pristopa, ki sem ga z odhodom v tujino postala deležna. Menim, da sem se za odhod v tujino odločila pravi čas, saj sem kljub svoji mladosti v tem letu pri sebi zaznala ogromen napredek, tako na odbojkarskem kot tudi na osebnem nivoju. Kljub predčasni prekinitvi letošnjega prvenstva zaradi izrednih razmer smo z doseženim zadovoljni. Vseeno pa ostaja nekaj grenkega priokusa, saj smo si želeli prvenstvo dokončati in poskrbeti za morebitno presenečenje.”

Zdovc Sporerjeva v prvem delu letošnje sezone zaradi pravil evropske in svetovne zveze za poljskega prvoligaša, ki ga vodi Alessandro Chiappini, ni mogla nastopiti. Se je pa mlada Slovenka soigralkam na tekmah lahko priključila s 1. januarjem, torej z začetkom leta, v katerem je dopolnila 18 let. DPD Legionovia je v minuli sezoni sicer dosegla največja uspeha v klubski zgodovini, saj so se dekleta uvrstila na zaključni turnir poljskega pokala, z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe po rednem delu prvenstva pa so si Chiappinijeve varovanke priigrale zelo dobro izhodišče pred končnico. “Vedno sem si želela biti obdana z ljudmi z isto stopnjo motiviranosti, delavnosti, zagnanosti in jasno postavljenimi cilji. Menim, da je to tudi tisto, kar me je v tujini to sezono osrečevalo in hkrati tudi obdržalo. Pozitivna energija v ekipi, izkušnje, zagnanost, znanje in strokovnost trenerja ter njegovega tima in sama motiviranost nas deklet so bili to sezono ključnega pomena za zgodovinski uspeh kluba,” si bo minulo sezono prav zato še bolj zapomnila Zdovc Sporerjeva, ki pri Legionovii ostaja še vsaj eno sezono: “Glede nove sezone popolnoma zaupam kadru, na meni je le, da sem še naprej predana svojemu jasno postavljenemu cilju, torej trdemu delu. S tem tudi uspeh ne more izostati.” (vir: OZS)