Lustenau boljši od železarjev

Uncategorized 14. Feb 201722:20 > 22:25
Drago Cvetanovič/hddjesenice.si

Acroni Jesenice so v petem krogu drugega dela lige AHL gostovali pri ekipi Lustenau. Železarji so sicer solidno začeli, a na koncu popustili. Končni rezultat je bil 5:2 v prid avstrijskega moštva.

V ekipo železarjev so se za gostovanje pri Lustenau vrnili Martin Oraze, Nejc Berlisk in Sašo Rajsar. Pred tekmo z Jeseničani so igralci Lustenaua izgubili dve tekmi zapored in tudi tokrat so nekoliko slabše začeli.

Avstrijsko mrežo je v peti minuti ob igralcu več načel kapetan Aleksandar Magovac, a so že pet minut kasneje domači izid izenačili na 1:1. V drugi tretjini so domači prevzeli pobudo na igrišču, kar se je pokazalo tudi na rezultatu – v polno je dvakrat zadel Petr Vala. Semafor je po 40 minutah igre kazal 3:1 v prid domačih.

V zadnjem delu so se sicer Jeseničani trudili doseči zadetek za priključek. V 48. minuti je na 4:1 povišal Phillip Winzig, nekaj upanja pa je za železarje deset minut pred koncem vlil Eric Pance. Končnih 5:2 je Lustenau postavil dve minuti pred koncem z zadetkom v prazno mrežo.

Jeseničani ostajajo na četrtem mestu, nova tekma pa jih čaka že v četrtek, ko v dvorani Podmežakla pričakujejo italijanski Asiago.