Na Nizozemskem brez nogometa do 1. septembra

Uncategorized 21. Apr 202021:21 > 21:24
Catherine Ivill/Getty Images

Nizozemske oblasti v želji po zajezitvi širjenja koronavirusa nadaljujejo s preventivnimi ukrepi, zato so do 1. septembra prepovedane vse prireditve, med njimi tudi vsa nogometna tekmovanja.

Povezano

To bržčas pomeni, da bo nizozemska Eredivisie prekinjena, čeprav je tamkajšnja nogometna zveza s tekmovanjem želela nadaljevati 19. junija pred praznimi stadioni.

Boljše, da smo previdni, kot da kasneje obžalujemo. Rad bi rekel, da lahko gremo naprej, toda to je zelo strašno in nevarno. Vidimo malce izboljšane podatke, toda samo zamislite, da popustimo v nekaterih ukrepih in da se virus znova vrne. To je nekaj, kar absolutno ne želimo,” je na novinarski konferenci v Haagu sporočil nizozemski premier Mark Rutte.

Ajax, AZ in PSV so se že pred napovedjo oblasti o podaljšanju prepovedi vseh prireditev zavzemali za predčasen konec sezone, vendar se postavlja vprašanje, ali bodo v tem primeru razglasili prvaka. Trenutno sta Ajax in AZ točkovno izenačena, vendar je velikan izAmsterdama v prednosti zaradi boljše gol razlike.

Na Nizozemskem je več kot 34 tisoč okuženih s koronavirusom in nekaj manj kot štiri tisoč smrtnih žrtev.