Inovativni Danci z navijači na virtualni tribuni

Uncategorized 11. Maj. 20209:51 > 9:56
Delite:
Twitter

Tribune bodo na športnih dogodkih še nekaj časa samevale, toda šport se z rahljanjem ukrepov počasi in zanesljivo vrača na male zaslone. Inovativni Danci so poskrbeli, da boste kljub temu tudi v domačem naslonjaču lahko začutili utrip iz stadiona.

Nogomet po koronavirusa bo vsaj v prvi fazi potekal nekoliko drugače od ustaljenih navad. Prepovedano bo rokovanje, proslavljanje zadetkov, tribune pa bodo samevale. A številni klubi iščejo načine, kako bi navijačem vseeno omogočili čim bolj pristno spremljanje tekem. Med najbolj inovativnimi so zagotovo pri danskem Aarhusu, ki bo imel na svojem Ceres Parku virtualno tribuno.

Navijači si bodo lahko rezervirali brezplačno vstopnico, da bodo tekmo spremljali prek platforme Zoom in to iz enega od 22 sektorjev na stadionu. Navijače oziroma gledalce bodo lahko videli tudi nogometaši, saj bodo na tribunah postavili velike videozdiove, na katerim bodo v realnem času prikazovali navijače, kako gledajo in navijajo.

Svetovna premira opisanega projekta nas čaka konec meseca, ko bo Aarhus ob nadaljevanju danske Superlige gostil Randers. “To bo prva tekmovalna tekma po dolgem času. Obeležili jo bomo skozi zgodovinsko digitalno iniciativo in ponosni smo, ker smo prvi klub na svetu, ki jo bo imel. Na tekmah moramo biti nekaj časa brez navijačev, morda bomo s tem projektom idejo dali tudi drugim klubom,” je ob tem dejal direktor Aarhusa Jacob Nielsen.

Akcija kluba je pri navijačih naletela na veliko odobravanje, saj si je svoje mesto že zagotovilo več kot tri tisoč.