Nascar je nazaj! Harvick dobil dirko "pravih herojev"

Jared C. Tilton/Getty Images

Kevin Harvick je zmagovalec pete letošnje dirke Nascarja oziroma prve, ki je bila na sporedu po prekinitvi zaradi epidemije koronavirusa. Drugi je bil Alex Bowman, tretji pa Kurt Busch.

Dirka v Darlingtonu, ki so je poimenovali “Pravi heroji”, ker so se v ZDA med prvimi vrnili na športno sceno, je iz prvega startnega položaja začel Brad Keselowski, ki je pole position dobil z žrebom. Keselowski je tudi povedel na dirki, sledil pa mu je Alex Bowman, a že v drugem krogu je sledila prva nesreča.

Keselowski je obdržal prvo mesto, medtem ko se je na drugo mesto prebil Kevin Harvick. V 45 krogu je vodstvo prevzel Bowman, Keselowskega pa je prehitel tudi Jimmie Johnson. Slednji je kasneje prehitel tudi Bowmana, a v 91 krogu zletel iz steze.

V nadaljevanju je dolgo časa na vodilnem položaju vozil Harvick, toda pri menjavi koles v 175 krogu se je na stezo vrnil šele na sedmem mestu, medtem ko je vodstvo prevzel Keselowski. Harvick se je na čelo dirke uspel vrniti v 219 krogu in v zaključku dirke uspešno ubranil vse napade Bowmana za zmago številko 50 v Nascar Cupu.

Naslednja dirka serije Nascar v Darlingtonu sledi v noči na četrtek z neposrednim prenosom na Sportklubu.