Shakhtar le še korak od naslova, padel je Dinamo Kijev

Uncategorized 31. Maj 202017:51 > 18:03
Twitter

Shakhtar iz Donetska nadaljuje z izjemnimi predstavami v ukrajinskem državnem prvenstvu. V derbiju kroga so tokrat ugnali Dinamo Kijev in so le še korak oddaljeni od novega naslova državnih prvakov.

Shakhtar iz Donetska nadaljuje s prevlado v domačem državnem prvenstvu, saj so danes na derbiju proti Dinamu iz Kijeva vknjižili že 20. zmago v sezoni. Po več mesečni odsotnosti so na prvem obračunu po pandemije virusa Covid 19 doma pred praznimi tribunami s 3:1 ugnali Kijevčani, ekipo našega Benjamina Verbiča.

Gostje iz Kijeva so sicer prvi povedli, v 38. minuti je bil natančen Vitaliy Buyalskyy. A že takoj v naslednjem napadu so domači izenačili preko Marlosa. 1:1 je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V drugem pa so oranžni vendarle prišli do zmage, ki jih je povsem približala novemu naslovu. V 67. minuti je še enkrat v polno meril Marlos. Končnih 3:1 pa je v 74. minuti postavil Marcos Antonio.

Verbič je za ekipo iz Kijeva odigral vseh 90. minut.

Shakhtar ima trenutno na prvem mestu 62. točk, kar trije zasledovalci pa 46. Do konca sezone je v Ukrajini na sporedu še osem krogov.