Čukarički s preobratom, v 1/2 še Partizan in Vojvodina

Uncategorized 3. Jun 202017:00 > 17:02
FK Čukarički

Poleg Crvene zvezde, ki se je v polfinale srbskega pokala uvrstila že včeraj so se danes med najboljše štiri uvrstili še Čukarički, Partizan in Vojvodina.

Kot prva se je včeraj v polfinale srbskega pokala uvrstila Crvena zvezda, ki je na gostovanju z 2:1 ugnala Inđijo.

Danes se je kot prvi med najboljše štiri uvrstil Čukarički, ki je po pravi drami na krilih Slobodana Tediča po popolnem preobratu ugnal Radnički iz Niša s 3:2. Radnički je že vodil z 2:0, oba zadetka je v prvem delu zabil Nikola Čumič. V nadaljevanju je sledil popoln preobrat, vse tri zadetke pa je zabil mladi Slobodan Tedič. Radnički je v 54. minuti celo zapravil enajstmetrovko.

Do zmage je prišel tudi štirikratni zaporedni pokal prvak Partizan. Slednji so v prvem polčasu, ki je trajal celo 63. minut zaradi izpada črno-belih navijačev zadeli dvakrat preko Takume Asana, ki je zabil v 45+2 ter 45+15. minuti. Tik pred koncem prvega polčasa je Bogdan Stamenkovič znižal na 2:1. Kljub številnim priložnostim je ostalo pri zmagi Partizana z 2:1.

Zgolj na zadnji četrtfinalni tekmi gledalci niso videli zadetkov. Zaradi okoliščin po pandemiji virusa Covid19 sta ekipi takoj začeli z izvajanjem kazenskih udarcev. Pri tem so bili uspešnejši nogometaši Vojvodine, ki so uspešno realizirali vseh pet strelov, med tem, ko je za Mladost iz Lučanov v drugi seriji zgrešil Predrag Pavlovič.

Štirje polfinalisti, ki so le še en korak od finala so: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički in Vojvodina.