Šket znova v turškem prvenstvu

Foto: Aleš Oblak

Slovenski odbojkarski reprezentant Alen Šket se vrača v Turčijo, svojo kariero bo nadaljeval pri tamkajšnjem prvoligašu, moštvu Afyon Belediye Yüntaş. 32-letni sprejemalec, ki je letošnjo sezono izpustil zaradi poškodbe kolena, je v Turčiji že igral za Fenerbahče in Halkbank iz Ankare.

Alen Šket v letošnji sezoni ni imel sreče. Že med lanskim evropskim prvenstvom, na katerem je s soigralci osvojil srebrno odličje, je čutil bolečine v kolenu, po selitvi k poljskemu Cerrad Czarni Radomu pa so se le-te še stopnjevale. Slovenski sprejemalec se je zato že pred začetkom sezone odločil za sporazumno prekinitev pogodbe, se vrnil domov in uspešno opravil rehabilitacijo.

Na nove izzive, tokrat zopet v turškem prvenstvu, v katerem je dve sezoni igral za Fenerbahče, eno pa za Halkbank iz Ankare, je Šket zdaj že pripravljen. V prihajajoči sezoni bo oblekel dres moštva Afyon Belediye Yüntaş, ki ga je pred leti nosil še en slovenski reprezentant, Gregor Ropret. “V Turčiji sem se vsa tri leta zelo dobro počutil in mi je nekako pisana na kožo. Tudi liga je vsako leto močnejša, osnovni cilj Afyona pa je uvrstitev v končnico. Gre namreč za ekipo, ki se bo borila nekje za peto mesto v prvenstvu. Če nam bo uspelo še kaj več, bomo vsi skupaj še toliko bolj zadovoljni,” je ob podpisu pogodbe dejal naš sprejemalec.

Šket se bo v Turčiji tako pridružil še eni slovenski reprezentantki, Lani Ščuka, ki je pred dnevi podpisala pogodbo z ekipo Yesilyurt SK iz Carigrada. (vir: OZS)