Bayern ne bo ubranil naslov: v polfinale Ludwigsburg

Uncategorized 19. Jun 202019:03 > 19:25
Andreas Gebert/Pool via Getty Images

Znan je prvi polfinalist košarkarske končnice v nemški Bundesligi. Bayernu je na drugi tekmi proti Ludwigsburgu sicer uspelo zabeležiti zmago (74:73) toda z manjšo razliko kot so izgubili na prvi tekmi. Tako so ostali brez možnosti, da bi ubranili naslov.

Zmaga Ludwigsburga na prvi tekmi s štirimi točkami razlike je bila dovolj, da so se uvrstili v polfinale. Bavarci so imeli vse v svojih rokah. Prevladovali so v prvem polčasu in imeli tudi že enajst točk prednosti, na odmor pa so odšli z deveteimi. V tretji četrtini so imeli 12 točk prednosti nato pa se je krivulja obrnila navzdol. 

Z nizom 14-1 so pri Ludwigsburgu na začetku zadnje četrtine prevzeli vodstvo (58:56). Bavarci so se nato v nadaljevanju uspeli vrniti v vodstvo toda nikoli več kot za tri točke za katero so seveda vedeli, da ne bo dovolj za uvrstite v polfinale. Na koncu so s pirovo zmago (74:73) izpadli v četrtfinalu. 

Pri zmagovalcih je bil najboljši Marcos Knight, ki je dosegel 20 točk in k temu dodal še 10 skokov. Dve točki manj je na koncu imel Jaleen Smith. Pri ekipi, ki jo vodi Oliver Kostić pa je bil najboljši strelec Paul Zipser, ki je dosegel 16 točk in v statistiko vknjižil še 9 skokov.