Lucescu Dinamo popeljal do zmage v superpokalu

Uncategorized 25. Avg 202023:26 > 23:32
Epsilon, Getty Images Sport

Dinamo iz Kijeva je prišel do prve lovorike v novi sezoni potem, ko so z novim trenerjem Mirceom Lucescom v Superpokalu s 3:1 premagali Shakhtar iz Donecka. Pri Dinamu v kadru zaradi poškodbe ni bilo Benjamina Verbiča.

To je predvsem osebna zmaga za slavnega romunskega trenerja, ki je v najbolj uspešni zgodovini kluba treniral Shakhtar. Navijači Dinama ga niso želeli toda sam se ni predal. In zdaj jim je prinesel superpokalno lovoriko. 

Dinamo je tekmo rešil praktično v pol ure igre. Dva gola so dosegli v 11 minutah. Najprej je v 20. minuti za vodstvo z 1:0 gol dosegel Carlos de Pena, v 31. minuti pa so prednost podvojili prek Gersona Rodriguesa. Za Shakhtar je v 37. minuti za rezultat polčasa 2:1 zadetek dosegel Junior Moraes. V drugem delu so pri Dinamu spretno držali minimalno prednost nato pa so v 83. minuti zadali poslednji udarec velikemu tekmecu, ko se je med strelce vpisal Francisco Sol Ortiz

Moštvo iz Kijeva je tako ubranilo Superpokalno lovoriko iz lanske sezone. Skupno pa je to za njih deveta zmaga v Superpokalu.