Stanojević: Neresno je živeti od Derbija

Uncategorized 2. Sep 202013:03 > 13:07
Printscreen Youtube

Partizan je po incidentu Save Miloševića na tekmi proti Vojvodini zamenjal trenerja. Novi šef stroke je Aleksandar Stanojević, ki se na Humsko vrača po osmih letih, ki jih je preživel v Aziji, Grčiji in Izraelu.

Stanojević pravi, da je imel že pred redne pogovore z upravo Partizana in da se ni bil še nikoli pripravlje vrniti. Črno-bele je sicer vodil med leti 2010 in 2012. Dodal je, da so ga v Partizan vrnila čustva in navdih.

Iz nogometa sem odšel utrujen od vsega. Kot ste videli, je bil tudi Savo utrujen od vsega in žal mi je, da se to dogaja. Nisem imel energije, da bi se vrnil prej. Tega se zavedam in do kluba moram biti pošten. Vmes nisem imel kluba, ampak nisem imel želje po povratku, ker ni bil pravi trenutek. Zdaj si tega želim in čutim energijo in željo, da poskušam nekaj spremeniti, če bom lahko, je povedal novi trener črno-belih Aleksandar Stanojević.

Dodal je, da je na Partizan pogosto gledal navijaško in da o črno-belih ve vse. Smatra, da so bile v igri slabosti in napake, ampak da je bila težava tudi v tem, ker igralci na nekaterih tekmah niso bili dovolj osredotočeni. Sporoča, da je glavni cilj borba za naslov državnega prvaka.

Vedno pravim, da smo mi Partizan, ne glede na situacijo. Ko imate za sabo čustva, navijače in klub, velik klub, morate razmišljati na ta način. Vidim, da je v zadnjem času, kar se tiče derbijev, dobra situacija. Počasi se moramo stabilizirati, da se bomo lahko borili za naslov prvaka, to je moja največja želja. Ne smemo živeti samo za eno tekmo ali dve, ampak… Vseeno sem jaz trener in neresno bi bilo, če bi v tem polslu živeli samo od ene tekme.

Stanojević je podpisal dveletno pogodbo, njegovi pomočniki pa bodo Igor Duljaj, Branko Vukašinović in Branimir Mićević. 

Novi trener ima teden in pol časa, da ekipo pripravi na prvo tekmo, ki bo 12. septembra proti Radu, nato pa sledi pot v Moldavijo, kjer bodo črno-beli proti ekipi Sfantul Gheorghe odigrali tekmo drugega kola kvalifikacij za Ligo Evropa.