"Odsotnost Rogerja in Rafe? To ne vpliva na mene"

Getty Images/Matthew Stockman

Novak Đoković je v drugem krogu grand slama v New Yorku po preobratu s 3:1 izločil Kyla Edmunda. Na igrišču številka 7 je bila 14. nosilka Anett Kontaveit po uri in 13 minutah od Kaje Juvan boljša s 6:4 in 6:1.

Med dvobojem sem imel vzpone in padce, igrala sva več kot tri ure, Kyle pa je močan nasprotnik. To je bil pravi test za mene. Seveda se vedno lahko zgodi, da izgubim niz. Pravzaprav sem vesel, da je prišlo do tega in da sem bil danes na takšnem testu. Vesel sem, ko imam v zgodnjem delu turnirja, težak dvoboj, to me boljše pripravi za preostanek turnirja,” je po uvrstitvi v tretji krog OP ZDA dejal Novak Đoković.

Če spregledamo prvi niz, ki ga je Kyle Edmund dobil po podaljšani igri, je srbski zvezdnik brez večjih težav prišel do zmage. “Moje možnosti za zmago rastejo s tem, ko dvoboja traja dlje. Sploh proti igralcem kot je Edmund, ki porablja veliko energije. Igral je močno, dobro serviral,  udarjal forhande, toda vedel sem, da bo v nekem trenutku fizično padel. Bilo je potrebno samo, da sledim svoji igri in ohranjam osredotočenost.”

Naslednji nasprotnik Đokovića bo v petek Jan-Lennard Struff. “Ne počutim se utrujeno. Mislim, da ne bo težav z energijo, počutim se zelo dobro. V takšnem položaju izkušnje veliko pomagajo, jaz pa sem a Touru že 15 let. Počel bom tisto, kar mi je najbolj všeč in nadejam se najboljšemu nadaljevanju turnirja.”

Đokoviću sta po do četrtega naslova v New Yorku olajšala tudi Roger Federer in Rafael Nadal, ki ju ni na turnirju. “Kako njuna odsotnost vpliva na mene? Nikakor. To ima velik vpliv na turnir, ker sta legendi tega športa, toda ne tudi na mene. Mislim, da je konkurenca tudi tako zelo močna,” je še dodal prvi igralec sveta.