Ob 17:00 na SK 1: Oranžni zmaji gostijo Modeno

ACH Volley

Odbojkarji ACH Volleya se bodo danes na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov pomerili z italijansko ekipo Azimut Modena. Odbojkarski spektakel iz Stožic od 17:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.

ACH Volley

Ekipo slovite Modene zagotovo ni treba posebej predstavljati. Že lani, ko so gostovali v Stožicah, smo lahko spremljali zvezdnike svetovne odbojke. Tudi letos se v Ljubljano vračajo Petrić, Rossini, Ngapeth, Piano in Vettori. Takrat je bila italijanska ekipa boljša s 3:0, to sezono pa so na prvi tekmi skupinskega dela Lige prvakov v skupini D oranžni zmaji prikazali odlično predstavo in se dobro upirali favoriziranim zvezdnikom, ki so se veselili zmage šele po odigranih petih nizih. Tokrat je položaj obeh ekip povsem drugačen. Odbojkarji Modene so si že zagotovili prvo mesto v skupini, za dobro popotnico pa so v zadnjem krogu rednega dela italijanskega prvenstva premagali še ekipo Piacenze.

Na drugi strani so odbojkarji ljubljanskega kluba praktično brez možnosti za napredovanje, a se na tekmo ne podajajo z belo zastavo. Kapetan ekipe Andrej Flajs verjame v svojo ekipo: “Trenutno igramo v zelo dobri formi. Res je, da smo imeli nekaj zdravstvenih težav, ki pa so že preteklost. Verjamem, da bo motivacija pred to tekmo na dovolj visokem nivoju. Upam, da nas bodo tudi navijači prišli spodbujat v velikem številu. Naj pa dodam, da se je v preteklosti kakšna italijanska ekipa že opekla v Stožicah, če niso igrali na polno.”

Enakega mnenja je tudi trener oranžnih Zoran Kedačič, ki napoveduje, da bo njegova ekipa šla po zmago: “Mislim, da je prav, da pred domačimi navijači odigramo eno dobro partijo. Nasprotnika ni treba preveč predstavljati, saj ga že vsi poznamo. Dobro smo odigrali tekmo v Modeni in takšno predstavo bomo poskušali ponoviti. Ne bomo se ozirali na to, da bi oni lahko kalkulirali, temveč se bomo pripravili na njihovo prvo postavo. Mislim, da dejstvo, da smo zadnji na lestvici, ne bo ničesar pomenilo in bo tekma Lige prvakov sama po sebi dovolj velika motivacija, da prikažemo najboljšo predstavo tudi na zadnji tekmi.”