Neutrudna Vica premagala Venus, do zmage tudi Simona

Uncategorized 16. Sep 202016:46 > 16:46
Clive Brunskill Getty Images

Victoria Azarenka se je uvrstila v drugi krog turnirja v Rimu potem, ko je s 7:6 (7) in 6:2 premagala Venus Williams. Belorusinja je v prestolnici Italije zaigrala samo tri dni po tem, ko se je za lovoriko borila na OP ZDA v New Yorku.

Neutrudna Victoria Azarenko je do zmage prišla po dveh urah in treh minutah igre. 

Belorusinja je v drugi igri prišla do breaka. Venus Williams se je uspela vrniti in rezultat izenačiti na 3:3. Nato sta obe v nadaljevanju naredili še en break. Azarenkova je imela v 10. igri imela zaključno žogico na servis tekmice a je ni uspela izkoristiti. Williamsova je to uspela kaznovati z breakom za 6:5, a Azarenkovi je uspelo izboriti dodatno igro. 

V tie-breaku je 14. teniška igralka na svetu povedla s 5:2, a je Američanka rezultat spreobrnila na 6:5. Belorusinja je ostala skoncentrirana in do zmage v prvem nizu prišla z novim preobratom. 

In takrat se je dvoboj prelomil na stran Azarenkove. V drugem nizu je hitro prišla do prednosti s 4:1, nato pa je tekmo mirno pripeljala do konca. 

Njena naslednja nasprotnica bo še ena ameriška tenisačica – Sofia Kenin

Uspešen začetek je imela na turnirju tudi končna favoritinja za naslov Simona Halep. Romunka je v drugem krogu s 6:3 in 6:4 premagala Jasmine Paolini

Dvoboj je zaznamovalo veliko število breakov v obeh nizih, a na koncu so presodile izkušnje druge teniške igralke sveta. 

Romunko v osmini finala čaka Dayana Yastremska, ki je z 2:1 v nizih premagala Amando Anisimovo