Rim: Dimitrov neusmiljen, Tsitsipas izpadel

Uncategorized 16. Sep 202018:58 > 18:58
Clive Brunskill Getty Images

Grigor Dimitrov je v drugem krogu Mastersa v Rimu prepričljivo slavil proti Yoshihitu Nishioki. Bolgar je mladega Japonca premagal s 6:1 in 6:0.

Grigor Dimitrov je prišel do zmage po vsega 56 minutah igre. 

Dimitrov, ki je 15. nosilec turnirja je vsekozi napadal in tekmecu ni dal prav nobene možnosti. 

Bolgar je dobro začel in brez težav povedel s 5:0. V šesti igri je imel dve zaključni žogici, a se je Nishioka uspel izvleči ter vpisati eno igro. Toda vseeno je Dimitrov na koncu rutinirano prišel do prednosti v nizih z 1:0. 

V drugem je bil 22. teniški igralec sveta še bolj dominanten in tekmecu ni prepustil niti ene igre. 

V osmini finala bo njegov nasprotnik Jannik Sinner

Mladi, 19-letni Italijan je do tretjega kroga prišel po tem, ko je izločil tretjega nosilca Stefanosa Tsitsipasa in ga premagal s 6:1, 6.7 (9) in 6:2. 

Grk je dvoboj slabo začel. Italijan je bil tisti, ki je prevladoval in je s tremi breaki prišel do prednosti v nizih z 1:0. 

V drugem je Sinner nadzoroval potek dvoboja. Ko pa je pri rezultatu 5:3 serviral za zmago se mu je zatresla roka. To je Tsitsipas izkoristil in mu vrnil break. Drugi niz je odločila dodatna igra. Italijan je imel dve zaključni žogici a ju ni izkoristil. Tsitsipas si je tako vendarle izboril dodatni, tretji niz. 

Toda tam šesti teniški igralec sveta ni uspel kljubovati tekmecu. Sinner si je z dvema zgodnjima breakoma utrl pot k zmagi. 

Dvoboje iz Rima spremljate na programih Sportkluba.