Nadal: Veliko vlage, nisem ga uspel zlomiti

Pool/Getty Images

Potem, ko je v polfinalu turnirja Masters v Rimu izgubil proti Diegu Schwartzmanu (2:6, 5:7) je Rafael Nadal priznal, da niti približno ni igral na svoji ravni.

“To sploh ni bil moj večer – on je igral odlično, jaz ne in potem se zgodi poraz. Po dolgem premoru sem odigral dva dobra dvoboja, zdaj je prišel slab. Nadaljeval bom z delom”, je rekel Nadal in dodal: 

“Vedno lahko najdemo izgovore, toda dejstvo je, da nisem igral dovolj dobro. Interno se bomo pogovorili o tem kaj bo treba popraviti. Bil je zelo težek večer, zelo vlažen. Razmere so bile veliko bolj mokre kot v prejšnjih dneh. Žogica se ni tako odbijala in težko mi ga je bilo odpeljati iz osnovne črte. Vodil sem z 2:1 toda nato odigral groznih osem točk zapored.”

Roland Garros, kjer je Nadal slavil 12-krat se začne 27. septembra.

“To je posebno in nepredvidljivo leto. Verjetno se bom vrnil domov nato pa videl kaj se bo zgodilo. Nekatere stvari sem naredil dobro, nekatere slabo. Odigral sem vsaj tri dvoboje a s toliko breaki tekme ne moreš dobiti. To moram popraviti. Še naprej bom treniral s pravim odnosom in si dal priložnost, da bom pripravljen na Roland Garros,” je zaključil Nadal