Schwartzman: Tenis je nor, največja zmaga v karieri

Uncategorized 20. Sep 202010:43 > 10:46
Getty Images/Clive Brunskill

Argentinski teniški igralec Diego Schwartzman je dejal, da je verjel v to, da ima možnost za zmago v četrtfinalu Mastersa v Rimu proti Rafaelu Nadalu.

Na prejšnjih devetih medsebojnih dvobojih je bil Nadal vselej na koncu boljši. Zdaj pa je Argentinec ta niz prekinil in slavil s 6:2 in 7:5. 

“Velikokrat sem že igral proti njemu. Mislim, da sem bil štirikrat, petkrat blizu. Zato sem verjel, da imam možnost, če bom igral najbolje kar znam. To je bil zanj tudi prvi turnir po sedmih mesecih. Mislil sem, da bi lahko bil tenis včasih malo nor. Zadnje čase nisem igral dobro a razmere so mi ustrezale. Odboj ni bil tako visok … V prvem nizu sem bil odličen, v drugem sem tvegal toda nisem izkoristil priložnosti na svoj servis. Ne bi mi uspelo v tretjem nizu, če bi prišlo do njega. Bil sem osredotočen in to je bilo ključno”, je dejal Schwartzman in dodal: 

“V ZDA sem igral slabo. Bolela me je leva roka. Ta teden sem prvič igral brez bolečin in postopoma napredoval iz tekme v tekmo. Zdaj sem spet igral tako kot lahko. Toda, če bi me videli igrati v prejšnjih treh tednih bi stavili na Rafo. Zato je individualne športe tako zelo lepo gledati. Znajo biti takšna presenečenja. Ta zmaga mi bo prinesla veliko samozavesti.”

Na vprašanje koliko mu ta zmaga pomeni je 28-letni Argentinec odgovoril: “To je moja največja zmaga v karieri. Nekajkrat sem že igral proti igralcem iz velike trojke, a doslej jih še nisem uspel premagati. Žalostno je, da na tribunah ni bilo ljudi. Občutek je nenavaden in ne najboljši za prvo zmago proti Rafi. Toda zelo sem vesel. Moram se odpočiti, ker si želim uvrstitve v finale.”

V polfinalu se bo Schwartzman pomeril proti Shapovalovu. Dvoboj se začne ob 19. uri s prenosom na Sportklubu. Ob 14. uri pa je na sporedu prvi polfinalni dvoboj med Đokovićem in Ruudom