Premagan tudi Ruud: Đoković že 10. v finalu Rima!

Uncategorized 20. Sep 202012:37 > 16:58
Clive Brunskill Getty Images

Trenutna številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković bo desetič v svoji karieri igral v finalu Mastersa v Rimu. Srb je v polfinalu premagal Norvežana Casperja Ruuda s 7:5 in 6:3.

Novak Đoković se bo tako boril za peti naslov v Rimu, prvič po letu 2015. Srb bo tudi igral svoj 52. finale Mastersa. V primeru zmage pa bo na tunirjih serije 1000 prišel do rekordne 36. lovorike. 

Teniška številka ena je do zmage proti Ruudu prišel po nekaj več kot dveh urah igre. 

Na začetku dvoboja je Đoković naredil nekaj napak. Ruud je imel dve priložnosti za dobljen niz, ko je imel servis pri rezultatu 5:4. Đoković je uspel priti do izenačenja in nato z backhandom tudi do breaka. 

Novak je potem nadziral potek dvoboja, medtem, ko je njegov tekmec po pritiskom naredil več napak. Srb je z novim breakom prišel do dobljenega niza s 7:5. 

Tudi v drugem nizu smo videli dober dvoboj. V šesti igri je Novak izkoristil padec koncentracije in prišel do breaka. To je bilo nato dovolj, da je prišel do zmage. 

V drugem polfinalu, ki se bo začel ob 19. uri, prav tako z neposrednim prenosom na Sportklubu se bosta srečala Diego Schwartzman in Denis Shapovalov