Železarji dobro začeli, nato pa popustili

Uncategorized 8. Mar 201721:17 > 21:34
HDD Jesenice

V dvorani Podmežakla je bila v sredo na sporedu tretja četrtfinalna tekma lige AHL. Prvič v seriji so se zmage veselili hokejisti Lustenaua, ki so zmagali s 3:2. Odločilni zadetek so Avstrijci dosegli zgolj tri sekunde pred koncem rednega dela.

HokejistiJesenic so se v tekmo podali z vodstvom z 2:0 v zmagah in bi se s tretjo zaporedno zmago že uvrstili v polfinale. Pomembnost tekme se je poznala po obiskanosti, saj je tekmo obiskalo okoli 3500 privrženecev jeseniškega kluba.

Srečanje so domači začeli odlično in napadalno, saj so že v četrti minuti izkoristili igralca več na ledu in povedli z zadetkom Nejca Berliska. Še bolje so začeli drugih 20 minut, ko so že po 38 sekundah povedli z 2:0. Natančen je bil Nate diCassimiro po podaji Martina Orazeja in Erica Panceta.

V zadnjem delu so domači zaigrali nekoliko slabše, kar so gostje iz Lustenaua izkoristili. V 48. minuti je za 1:2 zadel Marco Zorec, ki je izkoristil prednost power-playa, dobri dve minuti kasneje pa je za izenačenje poskrbel Stefan Wiedmayer. Ko je že vse kazalo na podaljšek, je zgolj tri sekunde pred koncem za 3:2 in zmago gostov ter podaljšanje serije zadel Philipp Winzig.

Serija se tako seli v Dornbirn. Četrta tekma bo na sporedu v soboto, morebitna peta pa bo naslednji torek na Jesenicah.