Del Potro: Masters v Južni Ameriki? Ne bi bilo lahko…

Uncategorized 13. Mar 20173:23 > 3:30
Alex Goodlett/Getty Images

Juan Martin Del Potro je z zmago proti rojaku Federicu Delbonisu prišel do uvrstitve v 3.krog tekmovanja na prvem Mastersu sezone. Sedaj ga čaka Novak Đoković.

Na novinarski konferenci po koncu srečanja z Delbonisom, je eden izmed novinarjev Del Potru zastavil sila zanimivo vprašanje. Preveril je njegovo mišljenje o tem, da bi se eden izmed Mastersov odigral tudi v Južni ameriki.

Zame bi bilo to naravnost čudovito, saj bi bil bližje svojemu rojstnemu kraju, vendar pa v takšnih pogojih, kot so na naši celini, ni lahko igrati. Pred kratkim sem igral v Acapulcu, kjer je fantastična atmosfera. Tam je res vse, kar potrebujemo tenisači, letos pa je bila tudi konkurenca kar na visoki ravni. Morda se bo nekoč kakšen večji turnir igral v Južni Ameriki, a ne vem, komu bi lahko uspel takšen dogovor,” je nekoliko presenečen odgovoril Delpo.

Argentinec je dodal, da bo po turnirju v Indian Wellsu naredil nekoliko daljši premor in verjetno izpušča tudi turnir v Monte Carlu. Letos je Juan Martin že izpustil OP Avstralije.