V boj za prvaka tudi odbojkarji

Uncategorized 22. Mar 201710:37 > 10:44
Aleš Oblak

Minuli vikend so se odbojkarice in odbojkarji merili za pokalno lovoriko, že danes pa jih čakajo obračuni v končnici državnega prvenstva. Naslov prvakov bodo branili odbojkarji ACH Volleyja in odbojkarice Calcit Volleyballa.

Ljubljančani, ki lovijo že svojo 14. prvenstveno zvezdico, se bodo v četrtfinalu pomerili s Krko, ki je po rednem delu prvenstva zasedla osmo mesto na lestvici. Calcit Volleyball se bo za uvrstitev med najboljše štiri ekipe udaril s Panvito Pomgrad, Triglav Kranj pa si bo napredovanje skušal zagotoviti prek Salonita Anhovo. Četrto mesto v polfinalu bo pripadlo boljšemu iz štajerskega derbija med Hočami in Mariborom.

Pri dekletih bomo spremljali le še polfinalne in finalne obračune. V polfinale, kamor so se odbojkarice Nove KBM Branik in Calcit Volleyballa uvrstile neposredno, kot prvo in drugouvrščena ekipa rednega dela prvenstva, sta se namreč že prebila GEN-I Volley, ki je z dvema zmagama odpravil Formulo Formis in Volleyball Ljubljana, ki je bila boljša od Spodnje Savinjske Alianse. Novogoričanke bodo v polfinalu igrale proti Novi KBM Branik, Ljubljančanke pa se bodo pomerile z mestnimi tekmicami in aktualnimi prvakinjami, Calcit Volleyballom, ki bo skušal osvojiti četrti naslov.

Povratne tekme bodo v soboto, 25. marca, morebitne tretje pa v sredo, 29. marca. Četrtfinalni in polfinalni obračuni se bodo igrali na dve zmagi, finale, ki se bo začel v soboto, 15. aprila, pa na tri zmage.