Pred Slovenci ena najljubših strank, a Giuliani opozarja

Alberto Giuliani: "Ohraniti moramo fokus, ki smo ga uspeli najti na tekmi proti Črni gori in še stopnjevati našo igro." Foto: CEV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca po nedeljskem počitku pričakuje nov obračun na EuroVolleyju 2021. Ob 19. uri se bodo Slovenci udarili z Belorusi, ki jih redno premagujejo.

Po presenetljivem porazu proti Češki in gladki zmagi nad Črno goro bodo naslednji tekmeci varovancev Alberta Giulianija Belorusi, s katerimi so se Slovenci v zadnjih šestih letih pomerili petkrat, prav vse tekme so dobili slovenski odbojkarji. A pred današnjo tekmo nič ne pomeni. Belorusi so denimo v soboto premagali Čehe, ki so v petek šokirali Slovence.

“Ta tekma bo težka, tako kot tudi vse druge na evropskem prvenstvu. Belorusijo zelo dobro poznamo, proti tej ekipi smo že igrali in jo tudi premagovali. Ampak to je zdaj preteklost, pred nami je nova zgodba. Ohraniti moramo fokus, ki smo ga uspeli najti na tekmi proti Črni gori in še stopnjevati našo igro. Zadovoljen sem bil z začetnimi udarci, bolje sta delovala blok in obramba, a to še ni naša raven. Morali bomo napredovati in že proti Belorusom od prve točke naprej pritiskati,” je dejal selektor Giuliani.

Slovenci so po uvodnem razočaranju odpihnili Črnogorce. Foto: CEV

Pred Slovenci serija treh zaporednih tekem

Slovence v drugem delu skupinskega dela tekmovanja čaka naporen ritem, saj bosta tekmi z Belorusijo v naslednjih dveh dneh sledili še srečanji z Bolgarijo in Italijo. Šlo bo za maraton, ki so bi ga sicer navajeni že ob igranju lige narodov v Riminiju, kjer so na koncu zasedli izjemno 4. mesto.

Navajeni so na ritem treh zaporednih tekem. Foto: FIVB

“Ves čas smo poudarjali, da lahkih nasprotnikov na evropskem prvenstvu ni in to smo izkusili na tekmi proti Češki. Tudi v nadaljevanju prvenstva bomo morali igrati tako, kot smo igrali proti Črni gori, ko smo bili osredotočeni, ko smo se borili do tiste zadnje točke. Na zadnjih treningih smo skušali popraviti še nekaj stvari, ki na prvih dveh tekmah niso najbolje delovale. Od zdaj bomo morali našo igro stopnjevati skozi tekme in ne več na treningih,” je dejal srednji bloker Alen Pajenk.

Z Belorusi se bodo naši odbojkarji pomerili danes ob 19. uri.