Tabor tudi v Domžalah s pozitivnim izidom

Uncategorized 19. Avg 202222:29 > 22:37
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in CB24 Tabora Sežane so se v šestem krogu Prve lige Telemach razšli z nedoločenim izidom 0:0.

Uvodno tekmo šestega kroga v elitnem domačem ligaškem tekmovanju so bolje pričeli izbranci gostujočega trenerja Dušana Kosića. V prvi polovici prvega dela tekme so si priigrali številne obetavne priložnosti, gola pa niso dosegli.

Sežančani so domačega vratarja Emila Velića prvič ogrozili v deveti minuti. Po kombinirani akciji z leve strani je strel Nabila Khalija končal mimo vrat, le dve minuti kasneje pa je neuspešno meril tudi Jakoslav Stanković.

Foto: Uroš Skaza

Gosti so si med 20. in 22. minuto priigrali kar tri obetavne priložnosti. Poskusa Khalija z roba kazenskega prostora in “projektil” Mihaela Briškija s 30 metrov je zaustavila domača “številka 1”, po podaji Adriana Zeljkovića pa je Tom Kljun meril premalo natančno.

Po nekajminutnem zatišju so se Kraševci v 33. minuti znova znašli v obetavni priložnosti. Po grobi napaki Vedrana Vrhovca se je Khali sam znašel pred Velićem, ki je s pravočasnim posredovanjem preprečil najhujše. Najbližje zadetku so bili gosti v prvi minuti sodnikovega podaljška, strel Kljuna z 18 metrov pa je stresel okvir vrat.

Po prvem polčasu nezadovoljna domača strokovna klop – trener Nermin Bašić je danes manjkal zaradi bolezni – je v začetku drugega dela tekme opravila trojno menjavo in “v ogenj” potisnila Tina Hrvoja, Nedima Hadžića in Madžida Šošića.

Prvo obetavno priložnost so si znova priigrali Sežančani, po kombinirani akciji pa je Milan Kocić s 16 metrov streljal prek vrat. Anemični Radomljani so prvič nevarno zagrozili v 59. minuti, ko so si v enem napadu priigrali kar tri priložnosti, poskusi Šošića, Luke Cerarja in Hadžića pa so gostujoči obrabni igralci onemogočili v zadnjem hipu.

V zadnjem delu tekme so Radomljani in Sežančani zaigrali zelo taktično in previdno. Vso pozornost so namenili obrambnim nalogam, svojo nalogo pa so uspešno opravili do zadnjega žvižga glavnega sodnika Nejca Kajtazovića. Še najlepšo priložnost za morebitno spremembo izida je imel domači rezervist Hadžić, njegov strel z glavo v 83. minuti pa je končal prek vrat Jana Koprivca.

Zasedba iz Sežane bo v prihodnjem krogu v petek, 26. avgusta, gostila Bravo, ekipa iz Radomelj pa bo dan kasneje gostovala pri ljubljanski Olimpiji.

Kalcer Radomlje – CB24 Tabor Sežana 0:0

Športni park Domžale, sodniki: Kajtazović, Herženjak, Kranjc.

Strelci: /.

Kalcer Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Guček (od 73. Jazbec), Ševelj (od 46. Hrvoj), Nuhanović, Čuić, Cerar, Sever (od 46. Hadžić), Tahiraj (od 46. Šošić), Sokler (od 80. Zulić).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouao (od 67. Struna), Briški, Ovsenak, Letaj, Kljun, Korošec (od 90. Savić), Zeljković, Khali (od 76. Coba), Kocić, Stanković (od 67. Nikolić).

Rumeni kartoni: Hrvoj, Šošić, Jazbec, Vrhovac; Kouao, Zeljković, Letaj, Nikolić.
Rdeči karton: /.

 

Potek tekme v Domžalah

Konec tekme v DOMŽALAH!

55. minuta: Velika priložnost za Tabor. Do strela je prišel Kocić, a iz zares ugodnega položaja je streljal preko vrat Radomelj.

Strel Kocića:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

33. minuta: Nova lepa priložnost za Primorce! Po napaki domače obrambe so gostje spet prišli do strela. Vratarja so že premagali, a žoga ni končala v cilju.

Nova priložnost za Tabor:

22. minuta: Tabor je nevarnejši. Z razdalje je poskušal Briški, domači vratar Velić pa je s težavo žogo odbil v kot.

Poskus Briškija:

12. minuta: Po zadržanem začetku je Tabor kot prvi zapretil. Do strela je prišel Stanković, a ni bil dovolj natančen.

Strel Stankovića:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Guček, Ševelj, Nuhanović, Čuić, Cerar, Sever, Tahiraj, Sokler

Tabor: Koprivec, Kouao, Briški, Ovsenek, Letaj, Kljun, Korošec, Zeljković, Khali, Kocić, Stanković

Komentari

Vaš komentar