Alaba z raketo povzel slabo italijansko leto (VIDEO)

Nogomet 21. Nov 20228:35
Foto: Profimedia

Medtem ko najboljših 32 reprezentanc na svetu od včeraj tekmuje na svetovnem prvenstvu v Katarju, pa se tiste, ki se tja niso uvrstile, od leta 2022 poslavljajo s prijateljskimi tekmami. Slovenija je tako na domačem igrišču ugnala Črno goro (1:0), Norveška in Finska sta se razšli brez zmagovalca (1:1). Bolj zanimiv pa je bil še en sosedski obračun - Avstrija je z 2:0 ugnala evropske prvake Italijane in še poglobila krizo azzurov.

Na dan, ko se je v Katarju začelo 22. svetovno prvenstvo v nogometu, so bile po svetu odigrane številne prijateljske tekme reprezentanc, ki si vstopnice za pot na Bližnji vzhod niso priborile. Med njimi je tudi izbrana vrsta Italije, sicer aktualni evropski prvak, ki je v dodatnih kvalifikacijah izpadla že v polfinalu proti Severni Makedoniji in še drugič zapored, skupno pa tretjič v zgodovini, ostala brez nastopa na mundialu.

Za razliko od Slovenije, ki je tekoče leto zaključila z dvema zmagama – najprej je slavila na gostovanju v Romuniji (2:1), včeraj pa je v Stožicah padla še Črna gora – se od leta 2022 z le polovičnim izkupičkom poslavljajo naši zahodni sosedi.

Ti so v sredo v Tirani premagali Albanijo (3:1), včeraj pa hladen tuš doživeli na Dunaju. Avstrija, ki je tekmovala z vsemi prvokategorniki, je sosede, kjer je Roberto Mancini sicer eksperimentiral s postavo in postavitvijo, premagala z 2:0.

Za veselje Avstrijcev je že v šesti minuti poskrbel Xaver Schlager, končni izd pa je v 35. minuti postavil prvi zvezdnik ekipe David Alaba. In to na kakšen način! Branilec Real Madrida, ki v reprezentanci igra v zvezni vrsti, je z okrog 40 metrov sijajno izvedel prosti udarec in žogo poslal tik pod prečko. Tudi zvezdniški vratar Italije Gianluigi Donnarumma je bil brez možnosti.

Komentari

Vaš komentar