Anglija izpadla, Southgate pa: Narejen je korak v pravo smer

Liga narodov 24. Sep 20228:29 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Angleški selektor Gareth Southgate po novem porazu in izpadu iz elitnega razred Lige narodov ni bil kritičen do svojih izbrancev, pravi, da je bil narejen korak v pravo smer.

Angleži so na San Siru lovili zmago in tri točke, ki bi jih ohranila v boju za obstanek med najboljšimi ekipa v Ligi narodov, a Italijani so strli Tri leve in jih poslali v ligo B, kjer nastopa tudi Slovenija.

“Težko je biti kritičen po taki predstavi,” je po peti tekmi brez zmage, kar se je Angležem zgodilo prvič po letu 2014, dejal selektor Gareth Southgate.

“Imeli smo večji odstotek posesti, več strelov, več strelov v okvir vrat. Večji del tekme smo igrali res dobro. Vem, da nismo prišli do rezultata, a videl sem veliko pozitivnih stvari.”

Ne ve, zakaj ni zadetkov

Angleži niso mreže nasprotnika zatresli že 495 minut, a Southgate je mnenja, da je predstava, ki so jo pokazali na San Siru v Milnu korak v pravo smer.

“Težko je reči, zakaj ni zadetkov. Prihajamo v dobre položaje za strel. Imeli smo trenutke, ko bi lahko podali, a na koncu je zmanjkalo nekaj malega kvalitete za zadnjo podajo,” je še dodal.

Odločilni zadetek na San Siru:

Za konec še z Nemci

Obračun na San Siru je v drugem polčasu odločil napadalec Napolija Giacomo Raspadori, Angleže pa za slovo od elite v Ligi narodov čaka še obračun z Nemci. Ponedeljkov derbi na Wembley ne bo odločal več o ničemer, šlo bo le za prestiž in za dvig morale, ki je pri evropskih podprvakih na dnu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!