Angry Birds v resničnem življenju – srake povzročajo težave

Kolesarstvo 21. Sep 20228:36 0 komentarjev
Bauke Mollema. Foto: Guliverimage

Priprave kolesarjev na cestno dirko svetovnega prvenstva, ki bo v nedeljo, v avstralskem Wollongongu še naprej motijo srake. Po Remcu Evenepoelu se je z nevarnim ptičem med kolesarjenjem soočil tudi Nizozemec Bauke Mollema, ki mu je 'podvig' uspelo celo dokumentirati.

Če je kolesarje v preteklih letih pred normalnim dirkanjem najbolj omejevala pandemija koronavirusa, že prej pa so se največkrat pritoževali nad vročino ali drugim nevšečnostim z vremenom, se v pripravah na svetovno prvenstvo v deželi tam spodaj soočajo z nepričakovanimi težavami.

Kot smo že poročali, so namreč v Wollongongu zelo razširjene srake, ki napadajo ljudi. Kolesarji so zanje še posebej ‘zanimivi’, saj mimo njih potujejo z veliko hitrostjo, kar ptiče še posebej privlači.

Po Remcu Evenepoelu sta bližnje srečanje s srakami doživela tudi domačin Grace Brown in Bauke Mollema. Med mlajšimi članicami je o tem potarnala tudi prvakinja v kronometru Zoe Bäckstedt.

“Že dvakrat se mi je med kolesarjenjem pošteno približala. Niso le tuji kolesarji zaskrbljeni zaradi tega, tudi mene je kar precej strah srak,” je v pogovoru za The Guardian priznal Brown.

Napadi srak so v tem območju Avstralije sicer najbolj pogosti od avgusta do oktobra, srečanje z okrog 300-gramskim ptičem, ki ima lahko razpon kril tudi okoli 80 centimetrov, pa verjetno ni ravno nekaj, česar bi si kolesarji želeli.

Kako približno to izgleda, pa je med treningom uspelo ujeti Mollemi, ki je videoposnetek že delil na družbenih omrežjih.

Organizatorji upajo, da na nedeljski cestni dirki elite srak zaradi velikega števila sodelujočih kolesarjev vendarle ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!