Bo Šimundža zamenjal Krznarja? Glavni akter odgovarja (VIDEO)

Nogomet 2. Okt 202320:30 0 komentarjev

Le nekaj ur po tem, ko so iz NK Maribor sporočili, da so se razšli s trenerjem Damirjem Krznarjem, je v oddaji Pod prečko gostoval priznani slovenski trener Ante Šimundža. Pričakovano se ni izognil vprašanju o tem, če ga zanima izpraznjen trenerski stolček v Ljudskem vrtu. Kaj je povedal trener, ki je z vijolicami osvojil dva naslova slovenskega prvaka?

“Da sem med kandidati za trenerja Maribora, je zame čast in privilegij. Kako se bo stvar razvijala, pa mislim, da danes ni tema, da debatiramo o tem,” se je otepal vprašanja, nato pa še dodal. “Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, vse vidim enako kot vi. Ozadja ne poznam in bilo z moje strani zelo neprofesionalno, da komentiram vse skupaj,” je v oddaji Pod prečko dejal Šimundža, ki ga bo športni direktor Maribora Marko Šuler po naših informacijah kontaktiral.

Ga je že? “Recimo, da so stvari vedno odprte,” se je zasmejal Šimundža.

Drugi gost v oddaji Robert Pevnik je potrdil, da njega iz Maribora niso poklicali in se dobro zaveda, da v Ljudskem vrtu želijo le enega: “Maribor ima svojega kandidata, sedi zraven mene, zagovarjam slovensko stroko, zato bi bil zelo vesel, če se dogovorijo. Menim, da je Ante pravi za Maribor, da še naprej pelje do zgodbo, ki jo je začel pred leti.”

Ponovil besede iz preteklosti…

Šimundža je nazadnje vodil bolgarski Ludogorec, od marca 2023 pa čaka na novo službo. Nekdanji trener Mure je ves čas poudarjal, da si želi dela v tujini, a je po sedmih mesecih še vedno brez kluba. “Izkušnja v Bolgariji me je naredila boljšega kot človeka in kot trenerja. Sama energija pri meni nikoli ni bila vprašljiva. Dejstvo je, da si želim še vedno tujine, a vedno sem govoril, če je kakšen zanimiv projekt v Sloveniji, se ga ne bi branil. Slovensko ligo zelo spoštujem kot tudi vse klube. O tem, ali je prišel čas za nov klub ali imam dovolj energije… Bomo videli, pustimo času čas.”

Ante Šimundža je na klopi NK Maribora prvič prišel leta 2013, po 99 tekmah pa se je poslovil leta 2015. Zanj je bil usoden večni derbi z Olimpijo, ki ga je izgubil 0:3. Zmagal je 56 tekmah in izgubil 21.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!