Čustvene besede Škorca: Nazadnje sem spal dva dni nazaj

Odbojka 23. Dec 20218:54 > 10:57 3 komentarji

Trener Merkur Maribora Sebastijan Škorc in njegova četa sta bila v finalu Pokala Slovenije zelo blizu presenečenja v Tivoliju, a v tej sezoni izjemni ACH Volley se je vrnil in prišel do nove lovorike, 13. v pokalnem tekmovanju.

Mariborčani, aktualni slovenski državni prvaki, so na krilih neustavljivega Ahmeda Ikhbayrija v prvih dveh nizih leteli v Hali Tivoli, medtem ko ACH Volley ni imel protiorožja. Njegov prvi mož sezone Nikola Gjorgiev je “pozabil priti na tekmo”, oranžni zmaji pa so le nemočno spremljali šov gostov.

“Odbojka se igra do tri”

A po vodstvu z 2:0 se je Maribor ugasnil, Sebastijan Škorc meni, da je zmanjkalo tudi energije. “Po vodstvu 2:0 smo se ugasnili, menim, da je to zato, ker se nismo dobro spočili. ACH Volley, ki ima v tej sezoni res izjemno ekipo, je to znal izkoristiti. Dejstvo je, če jim hočemo parirati, moramo vseskozi igrati tako kot prva dva niza, a to terja veliko energije. Na koncu so bili boljši, odbojka se igra do tri, lahko jim le čestitamo za prvo lovoriko,” je športno priznal trener Merkurja.

Mariborčanom je po dveh nizih kazalo izjemno, nato pa …

Igralcem ne more ničesar očitat

Svojim izbrancem ne more očitati prav nič. “Od sebe so dali svoj maksimum. Seveda smo naredili kakšno napako, napake se delajo, to je šport, treniramo, da jih popravljamo, a fantom nimam česa za reči, vse so pustili na terenu. Malo je zmanjkalo, a vsi vemo, kaj pomeni malo, kakšna je razlika med malim in velikim avtom… Dejstvo je, da smo izgubili, ACH Volley ima prvo lovoriko,” je dodal.

Škorc je z igro v prvih dveh nizih navdušen.

“Morali se bomo na novo prešteti”

Maribor je v finale vstopil kot tisti, ki bo skušal presenetiti, a Štajerci so ves čas verjeli, da lahko zmagajo: “Sam sem svojim sodelavcem rekel, da bomo dobili lovoriko, a kot vidite je zmanjkalo. Morali se bomo na novo prešteti, se sestaviti. Vse na novo. Imamo še štiri mesece. Prihaja državno prvenstvo, MEVZA, Liga prvakov, najprej bo treba v Rusijo, vemo, kakšna je časovna razlika … Glave gor, nekaj dni premora in se nato znova zakopati v delo.”

Veliko slavje ACH Volleyja po koncu tekme:

Razočaranje je veliko

Ko vodiš z 2:0, je vedno težko izgubiti, zato razočaranja v mariborskem taboru ni manjkalo. Žalostni so bili igralci, še najbolj pa Škorc, ki je to tudi priznal: “Zelo, saj smo bili res blizu. Če ne bi bil, se ne bi ukvarjal s tem. Ne govorim, ukvarjal dve uri na dan, ampak 24 ur. Sam sem nazadnje spal dva dni nazaj, tudi za igralce vem, da po tisti polfinalni zmagi proti Kamniku niso spali. Ok, za tisti dve uri se malo uležeš in še iščeš določene rešitve … Vsi smo razočarani, a treba se bo spočiti, resetirat glavo in začeti na novo.”

Tako kot za ACH Volley kot Merkur je bila to zadnja tekma v letošnjem letu. Akcija se nadaljuje po novem letu, ko bodo 3. januarja v Taboru v sklopu Lige MEVZA pričakali avstrijski Waldviertel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje