Slovenska grožnja srbskemu zvezdniku: “Naredil si največjo napako v karieri”

SK Fight 30. Maj 202415:30 1 komentar
Miran Fabjan
Miran Fabjan Foto: FNC

Napetost pred glavno borbo FNC 17 v beograjski Areni narašča. Slovenska senzacija Miran Fabjan izziva srbskega asa Darka Stošića. Primorec je vse, odkar je dvoboj potrjen, prepričan o zmagi in nič drugače ni tik pred vročim vikendom v srbski prestolnici.

Miran Fabjan, dobro znani slovenski Rocky, se bo na svoji tretji borbi pod okriljem FNC pomeril s srbskim kladivom Darkom Stošićem. Do dvoboja je prišlo povsem po naključju. Fabjan se je med pripravo na dvoboj z Mariem Žgelo, ki ga je marca v Stožicah nokavtiral v prvi rundi, s Srbom na družbenih omrežjih večkrat zapletel v besedno vojno, kmalu pa so šale in provokacije prerasle v nekaj več in prišlo je do dogovora dvoboja, ki ga nestrpno čaka celoten Balkan.

“Stošić nima možnosti za zmago. Po prvi izmenjavi bo poljubil tla. O tem sem prepričan. Vem, da si po statusu tega dvoboja nisem zaslužil, a rad imam izzive. Njegovi zastopniki so naredili usodno napako, ki jo bodo plačali z brutalnim nokavtom s strani neznanega borca. Po tej veliki napaki Stošića si bom naredil veliko ime. To bi si v vsakem primeru, a Darko mi je omogočil, da vse skupaj pospešim. Ko ga zaključim, bom eden najbolj znanih borcev v Evropi,” je v pogovoru za Fight Site povedal 39-letni slovenski veteran, ki se je v začetku leta 2023 vrnil iz borilnega pokoja in nanizal štiri zmage zapored po pravilih MMA.

Epski napovednik FNC 17:

Že danes ve, kje bo v nedeljo

Ne glede na to, kaj Fabjan govori, mu borilna javnost ne pripisuje niti najmanjših možnosti, a kot sam pravi pred borbo v polni beograjski dvorani ne čuti niti malo nervoze. “Meni je MMA hobi, resnično me ne zanima rezultat. V kletko grem z razlogom, da se stepem. Že zdaj vam povem, kje bom v nedeljo, z otroki bomo v beograjskem živalskem vrtu. Pogledali bomo živali, nato pa se odpeljali domov, saj je v ponedeljek že šola. Čeprav vem, da bom zmagal, mi tudi poraz ne bi pokvaril nedelje. Poraz ni razlog za solze in obžalovanje. Edina stvar, ki si je ne bi odpustil, je to, da bi razočaral navijače s slabo predstavo, da bi se predal, a to se ne bo nikoli zgodilo. Ti fantje me ne morejo ugasniti. Ko gledaš Stošića, kako telefonira s svojimi krošeji, je to smešno. Tudi, če imam roke povsem spuščene, me ne more zadeti in to vam bom tudi dokazal,” je prepričan Slo Rocky.

Miran Fabjan
Foto: FNC

Fabjan ima v svoji MMA karieri štiri zmage in dva poraza, v izjemni seriji pa je tudi Stošić, ki trenutno pustoši pod organizacijo KSW. Nanizal je tri zmage zapored, vse tri z nokavtom, kar pomeni, da je tudi v 32-letni Stošić v izjemni formi.

“Darko, petek bo zadnji dan, ko boš zaspal brez bolečin. Srbija, zapomni si, kaj sem mu rekel. Premagal ga bom v eni minuti. Nimam niti najmanjše možnosti, na vse, kar bo poskušal, imam pripravljen odgovor. Jokal boš v Beogradu,” je za konec Stošiću sporočil Fabjan.

Danes je v Beogradu na sporedu novinarska konferenca,  v petek uradno tehtanje, v soboto zvečer pa bo šlo v beograjski Areni zares.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje