Čustveno sporočilo kapetana: Naše zmage bodo za vaju!

Nogomet 20. Apr 202316:15 > 16:27 0 komentarjev

Nogometaši Maribora s sobotnim obračunom proti Domžalam vstopajo v sklepno fazo sezone, v kateri se bodo borili za drugo mesto v državnem prvenstvu, predvsem pa za pokalno lovoriko, ki je postala osrednji cilj sezone. Pred zaključnimi boji kapetan Martin Milec garderobi in javnosti pošilja jasno sporočilo, zakaj bodo vijolice v naslednjih tednih še posebej motivirane.

Potem ko so Mariborčani v drugem delo sezone močno dvignili svojo formo in je kazalo na to, da bodo sezono zaključili v velikem slogu, so se njihove domine uspeha v zadnjem mesecu dni začele počasi podirati.

Najprej se je huje poškodoval Gregor Sikošek. Poškodba kolena slovenskega reprezentanta še zdaleč ni bila nedolžna, dodatne težave pa so nastopile po prvi operaciji. “V njegovem primeru je šlo za gonitis (vnetje kolenskega sklepa), kar je zahtevalo daljšo hospitalizacijo in podporno kirurško ter antibiotično terapijo. Rehabilitacija se bo gotovo podaljšala, vendar v tem trenutku ni mogoče napovedati za kako dolgo. Je pa spodbudno spoznanje, da je osmoljenec spomladanskega dela zapustil bolnišnico in bo nadaljeval okrevanje v domači oskrbi,” so sporočili na spletni strani NK Maribor.

Časovnica Sikoškove vrnitve na igrišča ostaja nedorečena. FOTO: Jure Banfi

Pred tekmo s Koprom pa je tabor Maribora pretresla nova slaba novica. Zaradi slabega počutja je moral v bolnišnico klubski fotograf Grega Wernig, kjer je bil zaradi počene aorte podvržen večurni operaciji, po kateri še vedno okreva.

Samo z zmagami in dobrimi igrami jima lahko ekipa pomaga na njuni poti

Huda nesreča obeh omenjenih članov vijolic je zasenčila nedeljski poraz Maribora na večnem derbiju, predvsem pa ekipo dodatno motivirala, da sezono zaključi čim bolj uspešno. Kapetan Martin Milec tako garderobi in javnosti pošilja jasno sporočilo.

Foto: Uroš Skaza

“Že pred tekmo smo se v slačilnici pogovarjali, da želimo zmagati za našega fotografa ‘Gregija’,” poudarja ljubljenec navijačev Maribora, potem ko je ekipa s skupinsko sliko, na kateri je bil njegov dres, že po tekmi s Koprom poslala sporočilo spodbude Gregorju Sikošku.

“Obema želim vse srečo, verjamem, da bo z obema vse v redu. Celotna ekipa misli na oba in oba imata našo podporo. Samo z zmago in dobrimi igrami jima lahko olajšamo to pot.”

Sobotno tekmo med Mariborom in Domžalami si boste lahko v ekskluzivnem prenosu ogledali na Sportklubu. S studijskim delom začnemo ob 19.45.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!