Davisov pokal: Slovenija gladko odpravila Paragvajce

Davisov Pokal 18. Sep 202115:34 > 15:59 0 komentarjev
Sportklub

Teniški obračun II. svetovne skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Paragvajem je gladko pripadel slovenski izbrani vrsti, ki je dobila prve tri sobotne tekme in tako že napredovala v kvalifikacije za I. svetovno skupino.

Odločilno prednost (3-0 v zmagah) sta Slovencem prinesla Tom Kočevar Dešman in Matic Špec, ki sta kot dvojec s 6:2 in 6:3 porazila 17-letna nasprotnika Adolfa Daniela Valleja in Martina Vergaro Del Puerta.

“Po pravici rečeno niti ne vem, kdo je lahko naš nasprotnik v kvalifikacijah, a gremo v tekmo lahko brez kakšnega koli pritiska, gremo na zmago,” je po tekmi dvojic samozavestno dejal Kočevar Dešman.

Na vrsti je le še revijalni obračun, v katerem bo kapetan Grega Žemlja bržčas priložnost ponudil edinemu še neizkoriščenemu loparju, Sebastianu Dominku.

Kočevar Dešman je v prvem sobotnem obračunu Sloveniji prinesel vodstvo 1-0. Valleja je porazil s 6:2, 6:2, Bor Artnak pa je imel s forehandom Vergare Del Puerta obilico težav, a na koncu vseeno prevladal ter pokazal, da je pred slovenskim tenisom lepa prihodnost.

Vrstnika iz Paragvaja je premagal z 1:6, 6:3 in 6:2 ter Sloveniji po drugi deski priigral vodstvo 2-0. Za Litijana je bil to debitantski nastop v reprezentančnem dresu.

Otroški vrtec nekdanjega krvnika “Pistol Petea”

Kapetan Paragvaja je nekdanji odlični igralec Ramon Delgado, ki je nase opozoril leta 1998 z zmago nad takrat prvim igralcem sveta Peteom Samprasom v Rolandu Garrosu.

“S seboj sem pripeljal tri igralce, stare 17 let in enega, ki šteje 20 pomladi. Računam na to, da bo ta ekipa prava čez kakšna štiri leta, do takrat pa je cilj predvsem nabiranje izkušenj,” je pred obračunom dejal Delgado, ki je s Paragvajem marca v kvalifikacijah za II. Svetovno skupino izločil Šri Lanko.

V neposredni bližini peščenih igrišč v Marini poteka WTA turnir serije 250 na betonu, ki si ga prav tako lahko ogledate na televiziji Sportklub.  Kaja Juvan danes v polfinalu igra proti Američanki Alison Riske.

Sorana Cirstea z mladimi slovenskimi tenisačicami,
Foto: Sportklub