Deja vu: burilo duhove v Mariboru, ponovilo se je v Zagrebu

Nogomet 12. Okt 202212:54 2 komentarja
Foto: Uroš Skaza

Na sinočnji tekmi lige prvakov v Zagrebu je Dinamo proti Salzburgu remiziral, po vodstvu Avstrijcev je gol za izenačenje in končni izid dosegel Robert Ljubičić. Situacija iz 41. minute je močno spomnila na tisto iz sobotnega derbije Prve lige Telemach med Koprom in Mariborom. Takrat je Žan Benedičič premagal Ažbeta Juga. Enaki pa sta bili tudi sodniški odločitvi - tako Matej Jug kot Tobias Steler sta gol priznala.

Mariborčani se med samo tekmo nad odločitvijo glavnega sodnika Mateja Juga niso pritoževali, več nezadovoljstva pa je bilo v njihovih vrstah čutiti po zadnjem sodnikovem pisku. Napadalec Maj Mittendorfer je namreč bil v prepovedanem položaju, a po mnenju sodnikov, tudi tistih iz kombija za VAR, ni vplival na igro, zato je gol Žana Benedičiča obveljal.

Situacija iz Ljudskega vrta: 

Zakaj je bil edini gol na srečanju v štajerski prestolnici veljaven, je v ponedeljkovi oddaji Pod prečko v rubriki sodniški pogled pojasnil Darko Čeferin (v video od 14:10 dalje).

Odločitvi Mateja Juga in njegovih pomočnikov, pa tudi Darku Čeferinu, je pritrdila situacija z včerajšnje tekme v Zagrebu. Dinamo je namreč proti Salzburgu v 41. minuti izenačil prek Roberta Ljubičića, vse skupaj pa je zelo spominjalo na situacijo iz Maribora. Ljubičić je namreč streljal z roba kazenskega prostora, pred vrati Phillipa Köhna pa je bil v prepovedanem položaju Dario Špikić. Očitno je šlo še za bolj mejno situacijo, saj je stranski sodnik dvignil zastavico in gol razveljavil, glavni sodnik Tobias Steler pa je gol po pregledu videoposnetka nato vendarle priznal.

Situacija iz Maksimirja:

Na podobnost dogodka je opozoril tudi športni direktor Kopra Oliver Bogatinov (nekoč sicer športni direktor Maribora), ki je na twitterju zapisal: “Če še kdo ne razume, zakaj je Benedičičev gol v Mariboru popolnoma regularen, naj si pogleda gol Ljubičića proti Salzburgu v Ligi prvakov. Drugačnega mnenja ne smemo enačiti z zavajanjem publike, oni si tega ne zaslužijo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje