Oprostite, a če Olimpija zapravi to prednost, so neumni

Nogomet 15. Mar 202313:15
Foto: Uroš Skaza

V ponedeljkovi oddaji Pod prečko smo gostili celjskega kapetana Denisa Popovića. Poleg razmisleka o trenutnem stanju v ambicioznem prvoligašu iz mesta ob Savinji je nekdanji slovenski reprezentant z nami delil tudi nekaj zgodb iz svoje bogate nogometne kariere. Manjkala ni niti manjša provokacija za dvig temperature pred današnjim spopadom Celja z vodilno Olimpijo.

Pred letošnjo sezono se je Denis Popović vrnil domov. Za 33-letnim Celjanov je desetletje igranja nogometa v tujini, v jeseni kariere pa je sprejel izziv domačega prvoligaša, ki ima okrepljen z ruskim kapitalom resne ambicije po krojenju vrha slovenskega nogometa.

Kapetan grofov je takoj postal osrednja figura igre lani šele osmouvrščene ekipe lige. V statističnih kategorijah ima zapisane tri zadetke in tri asistence ter je eden izmed najzaslužnejših za to, da je letošnja celjska sezona bistveno uspešnejša od lanske. Celjani se bodo namreč v zaključku tekmovalnega obdobja z Mariborom borili za 2. mesto na prvenstveni lestvici, bistveno boljša od njih je bila le ljubljanska Olimpija, ki bo že danes na derbiju kroga obiskala stadion Z’Dežele.

Denis Popović NK Celje NK Tabor Sežana
Foto: Aleš Fevžer

Dokazali so, da so enakovredni Olimpiji

“Z Olimpijo imamo v tej sezoni dobre izkušnje. Dvakrat smo igrali z njimi in nismo izgubili. Doma smo odigrali odlično tekmo, zaostajali sicer na polčasu z 0:2, ampak v drugem delu preobrnili tekmo. Kar se tiče tekme v Stožicah, je bil rezultat resda 0:0, a imeli smo precej več priložnosti za zmago. Na teh dveh tekmah smo pokazali in sami sebi dokazali, da smo lahko enakovredni Olimpiji,” ocenjuje celjski kapetan.

In v napovedi tekme dodaja.

“Rad bi, pade je veliko golov. Da pa se seveda mi veselimo. Veliko število golov pomeni tudi boljše vzdušje na stadionu, za nas pa bodo pomembne samo tri točke. V naši ligi ni skrivnosti, vsi se dobro poznamo in vemo, kaj lahko pričakujemo od drugih ekip. Olimpija je tudi že kdaj prej izgubila z visoko razliko, a ne odstopa od svoje igre. Prišla bo po zmago in zagotovo nas čaka dobro tekma. Naj zmaga boljša ekipa in verjamem, da bomo to mi.

Foto: Uroš Skaza

Kitajci so mu ostali dolžni zajeten kup denarja

Velik del svoje kariere je Popović odigral v tujini. Bil je v Grčiji, Švici, Rusiji, na Poljskem in na Cipru, del nogometne poti pa je preživel tudi na Kitajskem, kjer so ga spremljale dogodivščine, po katerih bi lahko napisal tudi kakšno knjigo. Nekaj anekdot je delil tudi z gledalci oddaje Pod prečko.

“Prvih nekaj mesecev je bilo izvrstno. Resda je bilo to obdobje koronavirusa, ampak Kitajska je fantastična država. Rad se pošalim, da so sto let pred nami. Potem se je virus razširil, začele so se številne karantene, hkrati pa še finančne težave kluba. En mesec sem recimo moral ostati v bolnici, čeprav sem bil popolnoma zdrav. Bil sem pozitiven na nekakšen virus in moral sem ostati v karanteni.

Kitajska anekdota Denisa Popovića

V zaključku njegove kitajske zgodbe je njegov klub Qingdao bankrotiral. “S pomočjo Dejana Stefanovića oziroma SPINS-a mi je uspelo prekiniti pogodbo na Kitajskem, dobil sem tudi tožbo proti klubu, ki pa je šel v bankrot. Ostali so mi dolžni ogromno denarja. Govorimo o milijonu evrov,” odkrito priznava celjski kapetan.

Olimpija te prednosti ne more zapraviti

Do konca sezone Celjane čaka krčevit boj za Evropo. Čeprav so bili pred sezono zastavljeni najvišji cilji, je prednost Olimpije na vrhu lestvice prevelika, da bi konkurenca resno razmišljala o lovu za zmaji.

“Do konca prvenstva je ostalo še kar nekaj krogov. Maribor ima kvalitetno ekipo, ampak marsikaj se bo vprašalo tudi nas. Naš prvotni cilj je Evropa. Seveda bi se radi borili za vrh lestvice, ampak moramo biti pošteni, Olimpija ima tako veliko prednost, da bi bil, oprostite izrazu, neumni, če bi jo zapravili,” se v bližnjo prihodnost oziroma proti zaključku sezone ozira Denis Popović.

Komentari

Vaš komentar