Dragulj Olimpije o pravih navijačih in “kavčarjih”

Nogomet 13. Sep 20227:37 1 komentar
Foto: Uroš Kokol

Čeprav je bil z dvajsetimi leti najmlajši gost Sportklubove nogometne oddaje Pod prečko, je Svit Sešlar skozi pogovor v studiu dokazal, da se ravno tako spretno kot na igrišču znajde tudi v nogometnih debatah. Med drugim je jasno poudaril, kaj si misli o apatičnosti ljubljanskega nogometnega občinstva.

Čeprav je Olimpija na začetku sezone nanizala sedem zaporednih zmag, je bila podoba Stožic na nedavnem derbiju Ljubljanske kotline, v katerem so zmaji gostili Domžale, znova precej klavrna. Manj kot tisoč gledalcev je v živo videlo sijajen preobrat zeleno-belih, ki so se po zaostanku z 0:2 vrnili v igro in po dveh zadetkih Mustafe Nukića in golu Ruija Pedra slavili s 3:2.

Svit Sešlar o navijačih:

“Z nami je skupina navijačev, ki nas spremljajo povsod. To so tisti pravi navijači, s katerimi se imamo lepo. Zanje vem, da nam bodo vedno stali ob strani. Tisti, ki pa so “kavč selektorji”, bodo to verjetno tudi ostali. Ko bodo dobri rezultati, bodo na koncu sezone z nami. Zdaj, ko bi jih potrebovali na tribunah, pa se borimo skupaj s tistimi pravimi navijači,” jasno svoje mnenje izrazi 20-letnik.

Veselje po zadetku na derbiju v Mariboru. FOTO: Jure Banfi.

Paradoks, ki traja že vrsto let – boljša podpora v gosteh kot doma

Na to, da si nogometaši, ki trenutno kraljujejo na vrhu lestvice Prve lige Telemach, zaslužijo večjo podporo, so opozorili tudi člani navijaške skupine Green Dragons, ki sicer še vedno nezadovoljno spremljajo poteze, ki jih vleče vodstvo ljubljanskega prvoligaša.

Organizirana navijaška skupina se sicer pripravlja na gostovanje v Murski Soboti, ko se na Fazaneriji znova obeta vroče navijaško vzdušje. Olimpija ima na gostovanjih tudi zaradi manjših stadionov pravzaprav boljšo podporo kot na domačih tekmah, spomnimo se denimo samo nedavnega gostovanja v Kopru. Svit Sešlar je prepričan, da so nogometaši naredili vse, da navijače tudi v Stožicah vrnejo na tribune.

“Osem tekem in osem zmag. Če si igralci po tem ne zaslužimo podpore s tribun, potem res ne vem, kako sploh lahko prepričamo navijače,” razočarano ugotavlja nogometni dragulj Olimpije.

Celotna oddaja Pod prečko, v kateri smo gostili Nina Koutra in Svita Sešlarja

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje