Favorita na prvi tekmi brez težav (VIDEO)

Odbojka 3. Apr 202420:23 0 komentarjev

Odbojkarji Calcita Volleya in ACH Volleyja so na dobri poti, da uresničijo napovedi in sestavijo finalni par letošnjega državnega prvenstva. Tako Kamničani kot Ljubljančani so dobili prvi polfinalni tekmi, Calcit je s 3:0 ugnal i-Vent Maribor, ACH pa s 3:1 Panvito Pomgrad.

Bolj presenetljiva je gladka zmaga Calcita. Bil je sicer favorit na papirju, a nihče ni pričakoval, da bo četa Sebastijana Škorca, ki je s Calcitom po finalih srednjeevropske lige in pokala že tretjič v zadnjem mesecu, nudila tako slab odpor.

Ekipi sta bili enakovredni le v prvem nizu. Že v njem je domačim uspel odličen začetek, povedli so s 5:1 in 13:8, po izidu 15:12 pa so zašli v krizo. Po dveh blokih Connorja McConnella so jih na 17. točki gostje ujeli, po asu Kanadčana povedli z 19:18, po asu Rok Bračka pa imeli že prednost 21:19. Uroš Nikolič je z blokom izenačil na 21:21, v končnici pa so Mariborčani storili preveč napak, da bi se lahko nadejali vodstva.

Drugi niz je bil hitro odločen, po izidu 4:3 je domačim uspel delni izid 10:1, jasno je bilo, da bodo povedli z 2:0, a kljub temu niso popustili, tekmecem so v nizu dovolili le 11 točk. Štajerci se po zaostanku še niso predali, v tretjem nizu so na začetku imeli dve točki prednosti, toda po izidu 8:8 je Nikolić pokazal serijo dobrih servisov, njegova ekipa je dosegla šest točk zapovrstjo, šesto je Srb dosegel z asom. Prednost so domači višali do izida 20:11, takrat se je praktično že vedelo, da se bo tekma, na kateri je bil spet zelo razpoložen Kubanec v kamniški vrsti Lazaro Brunet, hitro končala.

Calcit Volley
Foto: Aleš Fevžer

“Zagotovo je to pomembna zmaga za nas, da bomo lahko šli v Maribor nekoliko bolj sproščeno in samozavestno. Z današnjo tekmo smo lahko zadovoljni. V prvem nizu smo bili oboji dobri na servisu, kar je njim omogočalo, da nam sledijo. Ko pa so gostje popustili na servisu, mi pa morda celo malo dodali in nekaj težkih žog pretvorili v lahke točke, je nastala ta razlika. Zavedamo se, da se Mariborčani zagotovo ne bodo predali in da bo v soboto nova tekma, ki se bo začela z 0:0,” je po tekmi dejal organizator igre kamniške vrste Uroš Planinšič.

Po vseh težavah so se odlični odzvali

ACH je imel pred polfinalom kup težav. Zaradi neprepričljivih predstav je moral klub zapustiti Radovan Gačič, reprezentančnega blokerja Danijela Konciljo pa so suspendirali zaradi pozitivnega testa na THC. Med navijači je bilo nekaj bojazni, kako se bo na vse to odzvala ekipa, ki sicer s Prekmurci ne bi smela imeti večjih težav.

ACH Volley
Foto: Grega Valančič

V prvih dveh nizih jih ni imela, a četa Dejana Fujsa – z novim trenerjem ljubljanske ekipe Matjažem Hafnerjem sta bila nekoč soigralca v reprezentanci, je v nadaljevanju pokazala zobe. Izničila je začetni zaostanek treh točk, povedla s 17:13, je sicer dovolila tekmecem štiri zaporedne točke, nato pa sta reči v svoje roke vzela Nenad Šormaz in Stefan Mitrović. Prvi je odlično serviral, drugi pa je s tremi zaporednimi točkami začel serijo šestih zaporednih za svojo ekipo.

Ta se je nato dobro upirala še na začetku četrtega niza, do izida 17:16 domači niso mogli biti mirni, a nato so vendarle ušli in tekmo brez dodatnega stresa pripeljali do konca. Zadnje dve točki na tekmi je dosegel Alen Šket, ki je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. Dosegel je 26 točk, spet pa je na mestu korektorja igral namesto kapetana Nikole Gjorgieva.

Sportklub 1A. DOL, moški, polfinale:

Prvi tekmi:

Sreda, 3. april:
Calcit Volley – i-Vent Maribor 3:0 (23, 11, 17)
ACH Volley – Panvita Pomgrad 3:1 (18, 20, -20, 20)

Polfinale se igra na dve zmagi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!