Znane posledice padca Primoža Rogliča

Kolesarstvo 3. Apr 202419:38 2 komentarja
Primož Roglič
Foto: Profimedia/ IMAGO

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je 39 km pred koncem tretje etape dirke po Baskiji padel in sprva stežka nadaljeval preizkušnjo. Kljub temu se je vrnil v glavnino in rešil rumeno majico. Njegovo moštvo je sporočilo, kakšne so posledice padca.

Štiriintridesetletni Kisovčan je padel 39 km pred ciljem, tik pred predzadnjim kategoriziranim vzponom. Padel je v levem ovinku, odrgnjeno pa je imel desno stran kolka, stegna in ramena ter okrvavljen levi komolec.

“Po prvih pregledih je Roglič utrpel površinske rane ter udarnine in podplutbe na desni strani telesa. Z oceno ob cesti so zdravniki izključili pretres možganov. V hotelu bo kmalu opravil kontrolni pregled,” so po etapi na družbenih omrežjih zapisali pri ekipi Bora-hansgrohe.

Po padcu vidno pretresen

Preizkušnjo je Roglič po nekaj minutah ob cesti lahko nadaljeval, a je bil ob tem videti precej pretresen in omotičen. Preden je lahko znova sedel na kolo, so po pravilih opravili tudi krajši protokol za morebitni pretres možganov.

Ko se je Roglič z moštvenimi kolegi vrnil v ospredje, je nekaj ekip narekovalo ritem, a zaradi ne preveč zahtevnega klanca nihče od favoritov za skupno zmago ni napadal. Tudi slovenski as je brez težav držal ritem do vrha vzpona.

V seštevku ima Slovenec po treh etapah sedem sekund naskoka pred Remcom Evenepoelom ter deset pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem (Lidl-Trek).

V četrtek bo na sporedu četrta etapa od Etxarri Aranatza do Legutia (159 km). Kolesarje čakajo štirje kategorizirani vzponi, najtežjih pa je zadnjih 42 km, ko si bodo po vrsti sledili krajši klanci Olaeta (1,9 km/9 %), Untzilla (2,3 km/8,5 %) ter Leintz Gatzaga (3 km/8,7 %), ki ga bodo prečkali vsega 9,3 km pred ciljem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje