Iskreni Krznar: Pred nami je zelo naporno poletje (VIDEO)

Nogomet 15. Maj 20237:00 3 komentarji

Da bi le bilo sezone čimprej konec, si verjetno v ponedeljkovem jutri v brado mrmrajo tisti, ki v rokah držijo vajeti delovanja NK Maribor. Tekmovalno obdobje 2022/2023 bo v Ljudskem vrtu nosilo negativen predznak, tudi nov spodrsljaj v Sežani vzdušja v najbolj nogometnem mestu v Sloveniji ni popravil. Trener Damir Krznar se v luči upanja na lepšo prihodnost že ozira proti izzivom, ki vijolice čakajo v prihajajočem poletju. Le to pa v nogometni del mesta ob Dravi bržkone prinaša velike spremembe.

Potem ko se je drugi del sezone zanje začel tako zelo dobro, bi marsikateri navijač NK Maribor najraje pozabil, kaj se je z vijoličasto zasedbo dogajalo v zadnjih tednih. Po izgubljenem večnem derbiju, ki je prinesel naslov Olimpiji, je kmalu sledil še poraz v boju za drugo mesto proti Celju, pa nato boleč finalni pokalni udarec, ko se je znova smejalo največjim mariborskim rivalom in zdaj še zgolj remi v Sežani, ki verjetno pomeni, da bodo vijoličasti prvenstvo končali na tretjem mestu Prve lige Telemach.

Po izgubljenih točkah v izdihljajih srečanja, ko je padec koncentracije mariborske obrambe kaznoval Dino Halilović, trener Maribora Damir Krznar ni skrival razočaranja nad rezultatom. A je v isti sapi opozoril, da je ob vseh težavah s sestavo ekipe, ko zaradi takšnih in drugačnih razlogov manjkali Ažbe Jug, Josip Iličić, Marko Tolić, Marko Božić, Aljaž Antolin, Altin Kryeziu, Gregor Sikošek, Aleks Pihler, Martin Milec, Nemanja Mitrović in Rok Sirk, težko karkoli zameri svojim varovancem.

“Škoda, da nismo izkoristili priložnosti, da uidemo na dva gola prednosti. Glede na vse težave fantom ne morem veliko zameriti. Tekalno smo tekmo dobro oddelali, dobro smo se tudi branili, ko nam je zmanjkalo kreativnosti v napadu. Manjkalo nam je izkušenj, na koncu pa spet situacija, ki se nam je v tej sezoni že nekajkrat zgodila. A tako je to v nogometu, nekoč se nam bo vrnilo,” je za kamere Sportkluba razmišljal Damir Krznar.

Zadetek Halilovića za delitev točk v Sežani

Kvaliteta, ki si jo Maribor zasluži, trenutno manjka

Mariboru torej ni manjkalo motivacije, vneme in želje, že celotno sezono pa ugotavljamo, da se ob nekaterih poškodbah v vijoličasti zasedbi pokaže tudi pomanjkanje kvalitete na določenih igralnih mestih. Strokovni štab moštva bo imel tako v sodelovanju s športnim direktorjem Markom Šulerjem na tem področju v naslednjih tednih veliko, zelo veliko dela.

“Ni potrebno biti pretirano pameten, da vsi skupaj ugotovimo – kvaliteta, ki si jo Maribor zasluži, trenutno manjka. Pred nami je zahteven prestopni rok, dela s tem bo celo več kot s samimi pripravami. Kar nekaj znoja bo preteklo medtem, ko bomo sestavljali ekipo za naslednjo sezono,” se v prihodnost ozira hrvaški strateg, ki je nedavno z vijolicami pogodbo podpisal vse do leta 2026.

Krznar Maribor Kronaveter
Foto: Jure Banfi

O čem je po tekmi s Taborom še razmišljal trener vijolic?

O tem, kaj je Mariboru zmanjkalo do treh točk

Tekme nismo rešili, ko smo imeli priložnost za 2:0. Potem pa se je pokazala tudi naša neizkušenost. Teh zadnjih trideset sekund bi morali ukrasti ob avtu, kotu, kakorkoli. To so zadeve, ki se jih moraš naučiti, čeprav so nepopularne, ampak so sestavni del tekem. A glede na to, kakšna enajsterica je končala tekmo, ne morem biti nezadovoljen.

O tem, kako realno je zdaj končno drugo mesto

Z zmago bi nam bilo v zadnjem krogu malce lažje, a nič se ni drastično spremenilo. Edini privilegij ima zdaj Celje, ki lahko igra na točko. Za nas se veliko ne spremeni, mi moramo dobiti zadnjo tekmo. Gledamo samo nase, na koncu sezone pa bomo potegnili črto.

O predstavi Sama Pridgarja

Pokazal je to, kar o njem že vemo, nekaj priložnosti je že dobil. Zanj smo se danes in v soboto odločili tudi zato, da še dodatno preverimo, kako se znajde v teh situacijah. Če sem malce kritičen, je bil na začetku tekme malce negotov pri izhodih iz vrat, a je skozi tekmo rasel. Naučiti se mora še prejeti rumeni karton zaradi zavlačevanja, da bomo mi osvojili tri točke.

Obramba Pridgarja v 77. minuti

O odsotnosti Marka Tolića

Zaradi poškodbe aduktorja ni bil pripravljen za igro. Verjamem, da bo to saniral skozi prihajajoči teden in bo nared za zadnji krog.

O tem, da Celje in Maribor ne igrata istočasno zadnje tekme

Tega enostavno ne razumem. Povsem iskreno. Pravzaprav v tem primeru to daje možnost kalkulacije nam, ampak to se ne bi smelo zgoditi. Očitno je prišlo na zvezi do nerazumljive napake glede tega, kaj prinaša drugo mesto v prvenstvu.

Zadetek Arnela Jakupovića za vodstvo vijolic

O tem, kako Mariboru vrniti šampionski duh, ki je klub krasil v preteklosti

To je nekaj, kar se ne da ustvariti kratkoročno, to se gradi skozi tekme. Danes je bila takšna priložnost. A ko ste brez šestih igralcev, ki so nosilci igre in ki imajo ta šampionski duh, potem je to zelo težko. Verjamem, da bodo naši mladi igralci ta duh, da nikomur ne priznaš, da je boljši, skozi tekme pridobili. Nekaj so ga že, glede na to, da so mladinci in kadeti skupno najboljša ekipa v državi. Zdaj imajo nekateri priložnost, da začutijo tudi utrip na najvišjem nivoju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje