Kaj se dogaja z “odpisanimi” Muraši? Čontala pojasnjuje …

Nogomet 11. Okt 202218:00
Foto: Jure Banfi

Zmaga proti Celju (3:1) v 12. krogu Prve lige Telemach je bila kot balzam na odprte rane Mure. Slabši rezultati v zadnjem obdobju so pošteno tresli stolček trenerja Damirja Čontale, ki je v oddaji Pod prečko priznal, kako zelo je njegova zasedba potrebovala pozitiven rezultat. Črno-beli so sploh prvič vknjižili vse tri točke, odkar v zasedbi ni nekaterih pomembnih členov šampionske ekipe minulih sezon.

Damir Čontala v oddaji Pod prečko:

Mirlind Daku, Amar Beganović in Martin Šroler so z zadetki proti Celjanom v nedeljskem večeru poskrbeli za to, da se je v tabor Mure znova naselilo nekaj več optimizma pred nadaljevanjem sezone. Zmaga Mure je bila popolnoma zaslužena, trener Damir Čontala pa je končno dobil tudi rezultatsko oprijemljiv dokaz, da njegova “revolucija” na Fazaneriji počasi deluje.

“Vodstvo kluba si je začrtalo dolgoročen projekt, a trenerji moramo živeti s tem, da smo vedno na udaru. Verjamem v to, da delamo dobro. Igralci so motivirani, delajo odlično, vzdušje v ekipi je kljub slabšim rezultatom zelo solidno. Verjel sem, da lahko krivuljo obrnemo in upam, da jo bo ta rezultat dokončno obrnil v pozitivno smer,” je v oddaji Pod prečko pokomentiral strateg Mure.

Kaj se dogaja z Lorbkom, Bobičancem in Obradovićem?

Ker je v zadnjem obdobju precej Čontala precej prevetril zasedbo, nismo mogli mimo vprašanja o tem, kaj se dogaja z nogometaši, ki so bili v preteklosti nosilci igre črno-belih, danes pa ne najdejo svojega mesta niti med osemnajsterico fantov, ki kandidirajo za nastop na tekmi. Kje so vratar Matko Obradović ter vezista Luka Bobičanec ter Nik Lorbek?

“Za Obradovića sem že v nekaterih izjavah povedal, da mora rešiti svoj status z vodstvom kluba. Ko bo in če bo ta status urejen, bo kandidiral za uvrstitev v ekipo. Prvi vratar je trenutno Klemen Mihelak. Luka Bobičanec je poškodovan, tu ni nobenih težav. Nekje čez teden ali dva bo pripravljen na igranje tekem. Nik Lorbek pa je moja odločitev. Imamo dovolj širok kader in trenutno je igralec, ki ni izbran v dvajseterico,” pojasnjuje Damir Čontala.