Dobre novice za Maribor pred večnim derbijem

Nogomet 11. Okt 202214:56 1 komentar
Foto: Jure Banfi

V pričakovanju drugega večnega derbija sezone se počasi že sprašujemo, kako bosta v sobotnem večeru izgledali začetni enajsterici Olimpije in Maribora. Iz Ljudskega vrta prihajajo dobre novice glede povratnikov po poškodbi.

Treningom vijolic se je prvič po julijski poškodbi aduktorja pridružil kapetan Martin Milec. 31-letnik je že pred tremi tedni v oddaji Pod prečko napovedal, da se počasi vrača na zelenice, danes pa so Mariborčani sporočili, da eden najpomembnejših členov vijoličaste zasedbe znova trenira s soigralci.

Še bliže vrnitvi na tekme je branilec Max Watson, ki že trenira s polno obremenitvijo in bo očitno kandidiral za nastop na sobotni tekmi vseh tekem. Josip Iličić se po priključitvi ekipi počasi vrača v optimalno pripravljenost, po napovedih bo potrebno na njegov “drugi debi” v vijoličastem še počakati.

Štirje vratarji, vsak s svojimi težavami

Odprto ostaja vprašanje, kdo bo stal med vratnicama vijolic na večnem derbiju. Mladi Samo Pridgar zaradi izključitve proti Kopru ne bo imel pravice nastopa, Menno Bergsen celi poškodbo gležnja, Marko Zalokar ima težave z boleznijo, medtem ko se Ažbe Jug vrača po skoraj pol letni odsotnosti zaradi poškodbe, ki jo je lani pomladi staknil na obračunu s sežanskim Taborom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje