Kavbojka namerava po študiju slediti zgledu Kaje Juvan

Tenis 30. Maj 202218:30 > 21:27
Foto: Tenis Slovenija

Kristina Novak je včeraj zaključila s svojim prvim profesionalnim turnirjem, potem ko je končala spomladanski semester na univerzi Nebraska. Za žensko teniško ekipo Cornhuskers ne bo več nastopala, saj se je odločila za korak naprej v svoji karieri.

Študentka na dodiplomskem študiju managementa (smer trženje) je za Nebrasko med posameznicami zbrala 50 zmag in 25 porazov.

Radovljičanka je bila z izjemnimi predstavami izbrana v elitno ekipo konference Big 10, poleg tega se lahko pohvali še z uvrstitvijo v ekipo igralk z najbolj zglednim obnašanjem omenjene konference. V opravi Nebraske je že odigrala zadnjo točko, saj se seli v konferenco Big 12.

Vse sošolke mislijo resno

“Res je, v naslednjem semestru bom igrala za univerzo Oklahoma State, tako da postajam kavbojka (smeh). Zaključila sem tretji letnik v Nebraski, covid leto dobim nazaj, tako da imam sedaj za odigrati še dve sezoni. Najprej dodiplomsko, potem pa še eno leto magisterij, a bi najraje ekonomijo kar zamenjala za kakšen športni management,” je pred finalom Krškega povedala 22-letna vrstnica Kaje Juvan, s katero sta osvojili 3. mesto v dvojicah na evropskem prvenstvu do 16 let.

Foto: Tenis Slovenija

Že na prvem turnirju po vrnitvi v Evropo – glavni del tekmovanja v Krškem – je Novak prišla do finala in se tam zelo dobro upirala favorizirani Čehinji, Aneti Kučmovi (5:7, 1:6). Kljub porazu ji za uteho ostaja dobra igra, članica kluba TK Radomlje je imela celo zaključno žogico za vodstvo z 1-0 v nizih.

Kristina Novak v ZDA igra le na betonu, zato je dosežek v Krškem še toliko več vreden.

“Želim si dati priložnost ter po zaključku študija poskusiti resno igrati in trenirati. Za razvoj je bilo bolje, da zamenjam okolje in zaigram, saj na Oklahoma State skoraj vse sošolke načrtujejo resno kariero, na Nebraski recimo le ena Španka. Pogodbo z univerzo imam podpisano do leta 2024,” je dejala finalistka Krškega.

S šestimi točkami za finalni nastop na turnirju z nagradnim skladom 15.000 dolarjev v Posavju je prišla na teniški zemljevid, tako da bo prihodnji ponedeljek spet “kotirala” na WTA lestvici, kjer je doslej v najboljših trenutkih pred kolidžem prišla do 950. mesta.

Naklonjenost na podlagi najstniškega prijateljstva

Kristino smo pobarali o tem, če spremlja Roland Garros in za koga stiska pesti. Odgovor pri moških ni presenetil, pri dekletih pač: “Zmago najbolj privoščim Rafaelu Nadal, potem Carlosu Alcarazu, če pa njima ne bi uspelo, potem pa morda še najbolj Alexandru Zverevu. Pri dekletih si res želim, da zmaga Leylah Fernandez.”

Zanimalo nas je, zakaj prav za Kanadčanko. “Poznam jo iz mladinskih dni, leta 2018 pa sem nekaj časa z njo in njeno sestro tudi resno trenirala,” je pojasnila svojo afiniteto do “javorovih listov”.

Foto: Tenis Slovenija

Kristina šolske počitnice ta teden nadaljuje s turnirjem v Čatežu ob Savi, nato sledi “delovni” izlet na peščena igrišča Banja Luke.

“Upam, da bo v Čatežu malo manj deževalo. Mokre žoge terjajo močnejše udarjanje po žogi, da dobim točko,” je razlog za preventivni obliž na desnici za konec pojasnila Kristina.

Komentari

Vaš komentar