Kopitarjev čarobni večer za zmago nad Winnipegom (VIDEO)

Hokej 1. Mar 20237:30
FOTO: Guliverimage

Anže Kopitar je z Los Angeles Kings ponoči po kazenskih strelih (6:5) ugnal Winnipeg Jets ter se tako še bolj približal uvrstitvi v končnico. Hrušičan je za kralje tokrat prispeval kar štiri od petih zadetkov rednega dela tekme.

Jets so večji del tekme vodili, kralji pa jih uspešno lovili.

Kopitar je tri zadetke dosegel v drugi tretjini, enega pa povsem na začetku tretje. Ekipa iz Kalifornije niti v enem trenutku srečanja ni vodila, a na koncu vseeno Kanado zapuščajo s polnim plenom.

Pri izvajanju kazenskih strelov je bil edini natančen švedski hokejist Adrian Kempe, kar je pomenilo zmago gostov. Kopitar je drugič v karieri dosegel štiri zadetke na eni tekmi lige NHL.

Lahko bi jih dal šest

To je Gorenjcu uspelo tudi pred petimi leti, na srečanju proti Coloradu, ko so Kings slavili s 7-1. Kopitar je pri 35 letih vpisal karierno 44. tekmo, na kateri je zabil več golov.

“To je bila velika zmaga,” je dejal Kopitar. “Očitno sem vesel, da lahko prispevam in pokažem značaj na tekmi takrat, ko nam ni šlo, da smo se vrnili in na koncu zmagali v kazenskih strelih. To sta dve zelo veliki točki za nas.”

Štirje zadetki Kopitarja:

“Vroč je bil. Vse, kar je spravil proti golu, je bilo nevarno, lahko bi dosegel tudi šest golov. Izjemen vodja, ko tvoji ekipi ne gre vse po načrtu,” je Hrušičana po tekmi hvalil trener Kings, Todd Mclellan.

Kopitar je drugi najboljši strelec kraljev v tej sezoni. Vsega skupaj je zbral 57 točk, od tega 24 golov in 33 asistenc. Boljši od Hrušičana je pri kraljih le Kevin Fiala s 64 točkami (21 goli, 43 asistencami).

Naslednje srečanje ekipo Kings čaka v noči na petek zgodaj zjutraj (ob 4.30 uri), ko doma gostijo Montreal Canadiens.

Liga NHL, Izidi

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 6:1
Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 1:4
Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 3:5
Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 5:6 (kazenski streli)
(Anže Kopitar 4 goli za Los Angeles)
Minnesota Wild – New York Islanders 2:1 (kazenski streli)
Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 1:3
St. Louis Blues – Seattle Kraken 3:5
Calgary Flames – Boston Bruins 3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 4:1
San Jose Sharks – Montreal Canadiens 1:3

Komentari

Vaš komentar