Luka Dončić po epski predstavi zdaj sam na vrhu

Košarka 31. Jan 20238:24 2 komentarja
Foto: Jerome Miron USA TODAY Sports via Guliverimage

Za Luko Dončićem je še en nepozaben večer v ligi NBA. Detroitu je nasul kar 53 točk, s tem pa presegel še en Dallasov rekord legendarnega Nemca Dirka Nowitzkega.

Luka Dončić je zadnjo tekmo Dallasa proti Utahu izpustil zaradi poškodbe gležnja, vrnil pa se je na najboljši način: z novo zgodovinsko tekmo. Na tekmi proti Detroitu je znova pokazal, da ga Dallas močno potrebuje. Že v prvi četrtini je dosegel 24 od 30 točk ekipe, končal pa je pri 53 točkah, kar je nov rekord Dallasa za dosežene točke v rednem delu tekme. Ta znamka je pred tem znašala 51 točk, 23-letnik pa si je rekord delil z Nemcem Dirkom Nowitzkim. Zdaj je na tej lestvici Mavericksov sam na vrhu.

Dosežek iz prve četrtine, 24 točk, je že četrtič letos, ko je Dončić presegel mejo 20 točk v eni četrtini v tej sezoni, s čimer se je na vrhu izenačil s Kyrijem Irvingom. Skupno ima takšnih četrtin v karieri že 15.

Vrhunci Luke Dončića s tekme proti Detroitu:

Dončić je ob tem dosegel že svojo peto tekmo v karieri v ligi NBA s 50 točkami. V zadnjih 50 letih je to v prvih petih sezonah uspelo le še dvema največjima košarkarjema vseh časov: Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu. Jordan je znamko v karieri presegel kar 25-krat, Jamesu je to uspelo 14-krat. Vseh pet Dončićevih nepozabnih tekem je bilo na sporedu v zadnjem letu. Prvič je 50 točk dosegel 10. februarja 2022 proti Los Angeles Clippersom.

Slovenski zvezdnik pa v tem elementu blesti predvsem v letošnji sezoni. Petdesetico je presegel že četrtič, s čimer je na prvem mestu v celotni ligi, konkurenca mu ne pride blizu. Štirje košarkarji so namreč znamko dosegli po dvakrat.

Recept Dallasa za zmago je torej preprost: vse, kar mora narediti, je, da Luka Dončić doseže vsaj 46 točk. Do zdaj so na šestih takšnih tekmah Mavericksi namreč zmagali prav tolikokrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje