Še nikoli toliko poškodb zvezdnikov lige NBA

Košarka 15. Jun 202110:21
James Harden ima poškodovano stegensko mišico. Foto: Photo by Brian Rothmuller Icon Sportswire.

Brooklyn Nets bodo na peti tekmi drugega kroga končnice proti Milwaukeeju igrali brez dveh ključnih košarkarjev. Iz kluba so sporočili, da bosta manjkala tako Kyrie Irving kot James Harden. Število članov letošnje tekme vseh zvezd, ki je izpustilo vsaj eno tekmo končnice, se bo tako povzpelo na sedem, kar je rekord lige NBA.

Še pred dnevi na stavnicah zanesljivo prvi favoriti za letošnji prstan, zdaj ne kotirajo več tako visoko. Brooklyn, ki je bil varno na poti v konferenčni finale, se je tako znašel pred izjemno težko nalogo. Nadomestiti morajo 45,9 točke na tekmo, kolikor sta jih skupaj v povprečju v letošnji končnici prispevala James Harden in Kyrie Irving. Izid v seriji je poravnan na 2:2, mrežice so sicer vodile že z dvema zmagama prednosti.

Harden se je poškodoval že v prvi minuti prve tekme proti Milwaukeeju. Obnovil je poškodbo zadnje stegenske mišice. Pred dnevi je močno gleženj zvil Irving, potem ko je doskočil na nogo Giannisa Antetokounmpa.

Poškodba Irvinga na četrti tekmi serije proti Milwaukee Bucks

V letošnji končnici je do zdaj vsaj eno tekmo izpustilo že šest košarkarjev, ki so marca nastopili na tekmi all-star: James Harden, Anthony Davis, Donovan Mitchell, Mike Conley, Jaylen Brown in Joel Embiid.

Iz Brooklyna so sporočili, da na peti tekmi serije proti Bucksom Harden in Irving zagotovo ne bosta nastopila, njuna nadaljnja usoda je prav tako še negotova. To pomeni, da bomo v noči na sredo dobili še sedmega člana letošnje tekme vseh zvezd, ki bo izpustil tekmo, organizatorja igre Irvinga.

Sedem tokrat ne bo prav nič pravljična številka, saj toliko all-star igralcev še nikoli ni manjkalo na kakšni tekmi lige NBA.

Ljubitelji košarke in lige NBA si lahko le želimo, da bo v nadaljevanju končnice poškodb manj, oziroma nič več.

Komentari

Vaš komentar