Mariborčani že v prvem polčasu opravili z Gorico

Nogomet 2. Okt 202217:13 0 komentarjev
Odkar je Krznar prevzel Maribor je bilanca vijolic - 7 tekem, 4 zmage, 2 remija in poraz.

Nogometaši Maribora so v 11. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Gorico s 4:1 (3:0).

Nogometaši Maribora so še tretjič zapovrstjo gostovali in še tretjič zapovrstjo zmagali, hkrati pa že na 17. zaporedni tekmi proti Novogoričanom ostali nepremagani. Do novih točk spet niso prišli s posebej blestečo igro, a tako kot proti Radomljam v prejšnjem krogu (5:0) so bili zelo učinkoviti. Vprašanje zmagovalca so rešili že v prvem delu, ko so po neprepričljivem začetku izkoristili vse tri večje priložnosti.

Goričani so tekmo začeli agresivno, Mariborčanom so že na njihovi polovici preprečevali organizacijo napadov, nekajkrat pa so nevarno prišli v kazenski prostor, a edini nevarnejši strel na vrata, ki jih je tokrat branil mladi Samo Pridgar (zamenjal je poškodovanega Minna Bergsna), je po kotu na začetku tekme sprožil Tino Agić. Po uvodnem pritisku Gorice pa so gosti vendarle prihajali k sebi, Ivan Tolić in Rok Kronaveter sta dvakrat zagrozila s streli od daleč, a je bil goriški vratar na mestu.

V 27. minuti pa ni preprečil vodstva favorizirane ekipe. Tolić je podal žogo v prazen prostor, z desne strani je vanj utekel Jan Repas, njegov strel ni bil najboljši, Likar ga je odbil v zrak, toda žoga je vendarle še naprej potovala proti golu, Denis Cerovec pa je z golove črte ni znal izbiti v polje.

Že ob koncu prvega polčasa pa je upanje gostiteljev na ugoden rezultat povsem izpuhtelo, saj so tekmeci dosegli še dva gola. Najprej je Roko Baturina izkoristil napako Nejca Mevlje, sam pritekel pred Likarja in ga zanesljivo premagal, nato je še Jošt Urbančič v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Andraža Žiniča, Krovater pa je uspešno izvedel najstrožjo kazen.

V drugem delu so Mariborčani brez posebnih težav nadzorovali potek tekme. V 59. minuti je Pridgar ubranil strel Alena Kranjca, sledni pa je svoji ekipi tudi priigral enajstmetrovko, ki jo je v 69. minuti izkoristil Etien Velikonja. Dokončno je zmago Mariborčanov z lepim golom v 88. minuti potrdil Žan Vipotnik.

Maribor bo v naslednjem krogu gostil Koper, Gorica bo gostovala v Domžalah pri Radomljah.

Gorica – Maribor 1:4 (0:3)

Velikonja 69./11-m; Repas 27., Baturina 37., Kronaveter 41./11-m, Vipotnik 88.

Konec tekme!

88. minuta: GOOOL! Mariborčani so potrdili tri točke v Novi Gorici. Izjemen zaključek Žana Vipotnika za piko na i. 4:1!

69. minuta: GOOOOOL! Etien Velikonja je izkoristil najstrožjo kazen! 1:3.

69. minuta. Enajstmetrovka! Domačini imajo priložnost za znižanje rezultata!

51. minuta: Nova priložnost za Maribor, ki je tudi na začetku drugega polčasa nevaren. Likar je tokrat iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Ostaja 3:0!

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

41. minuta: GOOOOL številka 3! Rok Kronaveter je izkoristil enajstmetrovko.

37. minuta: GOOOOL! Maribor vodi že z 2:0. Roko Baturina je podvojil prednost gostov. Tolić je vknjižil še drugo asistenco, lepo je zaposlil Baturino, ki je stekel sam proti vratom Likarja in ga premagal za 2:0.

27. mintua: GOOOOL! Maribor vodi. Jan Repas se veseli. Strel mu je sicer ubranil vratar Gorice Lipar, a žoga se je nevarno odbila nazaj pred gol, kjer branilec domačih Cerovec ni dobro posredoval, žoga pa se je odkotalila v mrežo. 1:0.

16. minuta: Priložnost za Maribor. Z velike razdalje je poizkusil Marko Tolić, a njegov strel je vratar Gorice uspel odbiti.

Začetek tekme!

Začetni enajsterici:

Gorica: Likar, Širok, Agić, Cerovec, Mevlja, Urbančič, Hrka, Ankrah, Petrović, Velikonja, Iličić

Maribor: Pridgar, Žinič, Mitrović, Uskoković, Karič, Sikošek, Antolin, Repas, Kronaveter, Tolić, Baturina

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!