Ni dolgo trajalo: v srbskem taboru že počilo

Euro2024 17. Jun 20248:25 6 komentarjev

Srbi so na prvi tekmi Eura 2024 v Gelsenkirchnu pokazali celo več, kot se je pričakovalo. Kljub porazu proti Angliji (0:1). Vsaj na igrišču so zgradili temelj, na katerem bi lahko gradili naprej, a kapetan Dušan Tadić je po tekmi razjezil selektorja.

Nogometaš Fenerbahčeja Dušan Tadić je tekmo proti Angliji začel na klopi, s čimer se je stežka sprijaznil, zato ni presenetljivo, da je po tekmi zbodel selektorja. “Težko sem sprejel odločitev, da ne bom zaigral od začetka. Verjamem, da sem brez lažne skromnosti najboljši igralec te ekipe, vodja, a če selektor odloči, da igram le 30 minut, moram to spoštovati,” je po minimalnem porazu proti Angliji (0:1) za RTS dejal srbski kapetan, ki je v 61. minuti zamenjal Aleksandra Mitrovića.

“Veliko več bi lahko naredil, če bi igral 90 minut, a če želi selektor, da Dušan igra pol ure, bo igral pol ure. Raje bi več, a spoštujem odločitev,” je ponovil vidno užaljeni izkušeni srbski zvezdnik.

Piksi ni bil navdušen

Besede Tadića so srbski novinarji v trenutku pod nos pomolili srbskemu selektorju Draganu Stojkoviću, ki nad izjavo kapetana seveda ni bil navdušen. “Če je to res rekel, nikakor ni dobro. To je bila zgolj in samo taktična odločitev. Nič drugega. Želel sem ga imeti s svežimi nogami v drugem polčasu,” je pojasnjeval Piksi in miril, da ne gre za nikakršen spor v srbskem taboru.

Foto: Profimedia

“Ljudje, dovolj, ne delajte drame, kjer je ni. Okoli kapetana nikoli ni bilo nobene dileme. Šlo je za mojo odločitev, moj pogled na situacijo. Jaz sprejemam odločitve, tukaj ni prostora za debate,” je na koncu z besedami pokazal, kdo je šef, a vprašanje, kako jih bo sprejel nogometaš istanbulskega velikana.

Tudi Aleksandar Mitrović ob menjavi ni kazal pretiranega navdušenja. Jezno je odkorakal na klop.

Nesoglasja, ki smo jih, roko na srce, pričakovali, brez tega pri Srbih na velikih tekmovanjih ne gre, so lahko voda na slovenski mlin. Slovenci so na prvi tekmi z remijem navdušili proti Danski (1:1), v četrtek pa jih čaka spopad s Srbi.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje