Mohorič tokrat pomočnik, sprememba na vrhu skupnega seštevka (VIDEO)

Kolesarstvo 30. Sep 202315:39 0 komentarjev

Venezuelec Orluis Aular je zmagovalec pete etape osme kolesarske dirke po Hrvaški. Kolesar ekipe Caja Rural je v ciljnem sprintu 189 kilometrov dolge preizkušnje med Crikvenico in Ozaljem ugnal Norvežana Alexandra Kristoffa (Uno-X) in Britanca Ethana Hayterja (Ineos). Aular je z zmago prevzel tudi skupno vodstvo.

Glavnina je zadnjega ubežnika, Hrvata Frana Miholjevića (Bahrain Victorious), ujela že kar nekaj kilometrov pred ciljem, tako da so se ekipe pripravljale na zaključni sprint, v katerem je največ moči pokazal Aular.

Slovenci tokrat niso bili v ospredju, tudi branilec lanske skupne zmage in najboljši v petkovi etapi Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je bil tokrat le v vlogi pomočnika.

Tako sta bila od Slovencev najvišje Tilen Finkšt in Gal Glivar iz Adrie Mobil, ki sta končala na 20. in 21. mestu. Matevž Govekar je zaostal sedem sekund na 35. mestu, njegov moštveni sotekmovalec Mohorič pa je bil 55. z 41 sekundami zamude.

V skupni razvrstitvi ima Aular pred zadnjo etapo devet sekund prednosti pred Hayterjem, njegovim moštvenim sotekmovalcem in do danes vodilnim Američanom Magnusom Sheffieldom. Tri sekunde več pa zaostaja Kristoff. Od Slovencev je najvišje Glivar, ki ima na 12. mestu 17 sekund zaostanka. Mohorić je 27. (+1:52).

V nedeljo se bo dirka končala s šesto etapo, ta se bo začela v Samoborju in po 157,5 kilometra končala v Zagrebu.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!