Primož Roglič potrdil, da zapušča Jumbo-Vismo! (VIDEO)

Kolesarstvo 30. Sep 202311:35 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Pred startom dirke po Emiliji je Primož Roglič za Val 202 potrdil, da zapušča Jumbo-Vismo. Ni pa želel razkriti, za katero moštvo bo vozil v prihodnji sezoni.

“Lahko potrdim, da odhajam iz ekipe, kjer sem trenutno. Vse ostale detajle bi skušali razkriti po koncu sezone, po moji zadnji dirki. Zdaj sem tukaj z namenom, da dirkam, da naredim tisto, za kar sem tu, potem pa ostalo,” je pred startom dirke po Emiliji za Val 202 dejal Primož Roglič. Z enakimi besedami pa je svojo odločitev potrdil tudi za tuje medije.

S tem je 33-letni Kisovčan tudi uradno končal ugibanja, ali bo v prihodnji sezoni še član nizozemskega moštva Jumbo-Visma ali ne. Prve govorice o njegovi selitvi so zaživele že med lansko dirko po Španiji, ko je interes zanj pokazala ekipa Ineosa, močno pa so oživele po letošnji Vuelti, kjer sta skupaj z dvakratnim zmagovalcem Toura Jonasom Vingegaardom ob koncu ‘delala’ za poznejšega zmagovalca Seppa Kussa.

Dodatno olje na ogenj je prililo razkritje nizozemskega portala Wielerflits minulo nedeljo, ko je postalo jasno, da pri Jumbo-Vismi resno razmišljajo o združitvi z ekipo Soudal Quick-Step. To bi pomenilo, da bi se v skupnem moštvu znašel še en kandidat za zmage na tritedenskih dirkah, Remco Evenepoel. 

Roglič je pred zaključkom sezone, ki jo bo sklenil s tremi italijanskimi klasikami (danes dirka po Emiliji, v torek dirka treh dolin Vareseja in prihodnjo soboto dirka po Lombardiji), tako potrdil, da bo prihodnje leto dirkal v drugem dresu. Kakšne barve bo, še ni jasno. Zanimanje zanj so v zadnjih dneh pokazale številne ekipe, poleg Ineosa še Bahrain Victorious, Jayco AlUla, Bora Hansgrohe, Israel Cycling Academy, Movistar in Lidl Trek. Po poročanju tujih medijev naj bi imela prav zadnja dva najboljše možnosti, da v svoje vrste pripeljeta štirikratnega zmagovalca grandtourov.

Eno od naštetih moštev bo moralo za prihod Rogliča plačati zajetno odškodnino – govori se o petih milijonih evrih -, saj je imel Zasavec z Jumbo-Vismo sklenjeno pogodbo še za dve sezoni, torej do konca leta 2025. Zdaj pa je torej jasno, da ta pogodba ne bo veljala do konca.

To so z objavo na družbenih omrežjih potrdili tudi pri Jumbo-Vismi, v kateri so zapisali: “Po nepozabni skupni vožnji je ekipa Primožu Rogliču omogočila možnost, da svoje ambicije v prihodnosti uresničuje v drugi ekipi. A še prej je vsa osredotočenost na prihajajočih italijanskih dirkah. Gremo!”

Po poročanju Global Cycling Network (GCN) naj bi Roglič z novo ekipo podpisal triletno pogodbo, s katero bo, skupaj z bonusi, zaslužil več kot šest milijonov evrov na sezono. S tem se bo na vrhu lestvice izenačil z rojakom Tadejem Pogačarjem. Tudi pri GCN pa še nimajo informacij, za katero moštvo gre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje