Nekaj so želje in sanje, drugo pa vesolje

Liga prvakov 16. Dec 20217:20 > 8:52 1 komentar

"Polna dvorana, v Taboru je gostovala najboljša ekipa na svetu, sicer so svetovni podprvaki, a za moje pojme imensko najboljša ekipa na svetu. Lube je pred tremi dnevi igrala še v Braziliji, vseeno pa je proti nam zaigrala v najmočnejši ekipi. Pokazala je spoštovanje do športa, do te publike, kar le govori o tem, kako velik klub je to," je po drugem porazu v Ligi prvakov - Civitanova je slavila s 3:0 v nizih - dejal trener Merkur Maribora Sebastijan Škorc.

Mariborčani so začeli počasi, v krču, a roko na srce jim kaj več niso dovolili niti nasprotniki. Prva dva niza so sloviti gostje dobili s 25:18 in 25:16.  “Vprašati se je treba, zakaj je bilo temu tako. Še nikoli do zdaj nismo igrali take tekme, proti takim zvezdnikom, vse skupaj je za nas nekaj novega. Toliko, kot imamo mi evropskih nastopov, imajo oni medalj. Malce karikiram, a to je resnica. Lube bo tudi v tej sezoni krojila evropski vrh, mi pa moramo izkoristiti nagrado za lanski uspeh in se iz tega čim več naučiti,” je nadaljeval Škoro.

Foto: Jure Banfi

Trener Maribora se zaveda, da se bo treba v tej skupini smrti, v kateri so branilci naslova iz Poljske, Lube in ruska Lokomotiva, boriti za vsako točko, kaj šele, da bi osvojili niz. “Seveda se lahko sanja in pogovarja o marsičem, treba pa je vedeti, da imamo najtežjo možno skupino. Seveda bomo poskusili izkoristili vse, kar se nam ponudi, a kot sem rekel, nekaj so želje, naše sanje, nekaj pa je ta vesolje, ki nam stoti nasproti na igrišču,” še doda Škorc.

Statistika:

Merkur Maribor: Cafuta, Herman, S. Adžović, Kovačević 1, Pavlović 3, Bračko 3, Košenina, Donik 7, A. Adžović, Planinšič, Kržič 5, Ihbajri 16, Kovačič, Gergye 6.

Lube Civitanova: Gabi 10, Kovar, Sottile, Marchisio, Jerončič, Balaso, Lucarelli 9, Zajcev, Diamantini, Simon 20, De Cecco 1, Anzani 10, Yant 10.

Košenina: Nismo igrali slabo

“Trajalo je kar nekaj časa, da smo se navadili na njihov močen in krajši servis, a če potegnemo črto, menim, da nismo igrali slabo, vse skupaj so polepšali še gledalci, ki se jih je zbralo res veliko (op. a. 1200), tukaj je še odličen nasprotnik, lahko rečem le, fenomenalen dan v Taboru,” je besede trenerja dopolni tudi libero Merkurja Alan Košenina, ki je na sprejemu odlično opravil svoje delo, naredil ni niti ene napake, čeprav so jih Mariborčani skupaj kar osem.

O vesoljcih, ki so jih prej gledali le po televiziji:

Če so bili domači v prvih dveh nizih v zelo podrejenem položaju, so v tretjem velikanu grozili vse do konca. Ko je na tribune žogo poslal Jiri Kovar, se je na semaforju izpisalo 24:24 in Tabor je ponorel, žal je Lube dobila naslednji dve točki in po hitrem postopku prišla do nove zmage in treh točk.

“Potrebovali bi malce manj nihanj v igri, saj smo večkrat točke izgubljali v serijah. Treba bi bilo dodati seveda kanček sreče, če bi želeli proti tako fantastični ekipi osvojiti kakšen niz. Kot sem rekel, igrali smo dobro, a včasih proti takemu tekmecu tudi to ni dovolj,” doda Košenina.

Fotogalerija iz Tabora (avtorja: CEV, Jure Banfi):

Mariborčani branijo državni naslov. Foto: Jure Banfi
Foto: CEV
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Rok Bračko Rok Bračko
Foto: Jure Banfi
Foto: CEV
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: CEV
Foto: Jure Banfi

Po novem letu sledi težko gostovanje v Sibiriji

Liga prvakov se bo za Mariborčane nadaljevala po novem letu (11. januar), ko bodo gostovali v Novosibirskem v Sibiriji. “Zagotovo je cilj osvojiti kakšen niz. Razmišljati o zmagi v taki skupini ni realno, a če se bodo nasprotniki še malce bolj sprostili, jim lahko ponagajamo. Naslednji tekmec so Rusi, spet bo šlo za povsem novo izkušnjo. Dolga pot, časovna razlika, vprašanje, kako hitro se bomo na to navadili. Lahko se zgodi, da bo to za nas najtežja tekma,” opozarja član Maribora.

Za slovenske prvake počitka ne bo, že v soboto se bodo s prenosom na Sportklubu v Tivoliju udarili z ACH Volleyjem, ki v tej sezoni še ni izgubil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje