Daku junak Mure ob debiju Dejana Grabića

Nogomet 5. Mar 202317:07
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:1 (2:1).

Domači nogometaši, ki jih je prvič vodil nekdanji strateg Brava Dejan Grabić, so pred lepo polnimi tribunami prekinili mariborski niz desetih tekem brez poraza, hkrati pa so sami prišli do prve po sedmih obračunih. To pa predvsem po zaslugi drugega strelca lige Mirlinda Dakuja, ki je dosegel dva gola in je zdaj pri 13 oziroma pri enem manj od Žana Vipotnika, ki tokrat tako kot soigralci ni imel svojega dne.

Brez kaznovanega Marka Tolića so pokazali povprečno predstavo, v sivino se je “ujel” tudi povratnik po kazni Josip Iličić. Maribor tako za Olimpijo zaostaja 17 točk na drugem mestu, Mura pa se je točkovno izenačila s petouvrščenim Koprom.

Po mirnem in previdnem uvodu je Mura povedla v 20. minuti, ko je Filippo Tripi žogo poslal za hrbet mariborske obrambe, kamor je stekel Mirlind Daku ter dosegel svoj 12. gol v sezoni ter prvega po 16. krogu.

V 27. minuti pa so gosti izenačili, ko je malce z desne strani s kakih 15 metrov meril Martin Milec in zadel z nizkim strelom. Domači so protestirali, češ da je Max Watson vplival na igro v prepovedanem položaju, vendar je zadetek obveljal tudi po pregledu z Varom.

To sta bili sicer tudi edini pravi akciji v do 43. minute, domači so sicer še enkrat poizkusili prek Lazarja Zličića, njegov strel je Ažbe Jug brez težav ukrotil, nato pa so črno-beli spet povedli. Znova je zadel Daku, ki je z glavo izkoristil Zličićevo podajo s prostega strela z desne strani. Ista naveza je poskusila tudi v sodniškem dodatku, takrat pa je Daku na koncu po kotu s škarjicami zgrešil cilj.

V 48. minuti je bil Maribor blizu izenačenju, ko je Ivan Brnić z roba kazenskega prostora zadel prečko, malce zatem je Daku po lepem preigravanju žogo znova poslal mimo gola, pozneje pa igra spet ni ponudila posebnih presežkov. Maribor je imel posest, Mura pa je čakala na protinapade in prekinitve, iz ene od teh je v 65. minuti Ivan Šarić nekoliko zaposlil Juga.

Ta je v 71. minuti imel še več dela, ko je predenj prišel Kobie Morris, a se je znova izkazal. Pri vijoličnih je nevarnejši poskus v 86. minuti sprožil Ishaq Rafiu, a zgrešil, to pa je bila tudi zadnja obetavnejša akcija tekme.

Mura bo v 26. krogu v petek gostovala v Novi Gorici, Maribor pa bo dan pozneje gostil sežanski Tabor.

Mura – Maribor 2:1 (2:1)

Daku 20., 43.; Milec 27.

86. minuta: Nevarni so tudi Mariborčani. Ishaq Rafiu je prišel do nevarnega strela z roba kazenskega prostora. Ciljal je daljši kot vrat Mihelaka, a žoga je zletela mimo. Ostaja 2:1.

71. minuta: Priložnost za Muro! Daku je lepo s peto zaposlil Morrisa, ki je šel sam proti golu, a njegov strel je bil preslab, da bi ugnal Ažbeta Juga.

ZAČETEK DRUGEGA DELA!

Konec prvega polčasa!

43. minuta: GOOOOOL! Mura spet vodi! Mirlind Daku je znova strelec! Tik pred polčasom so črno-beli znova prišli do vodstva v najboljšem trenutku. S prostega strela je podal Zilčić, Daku pa lepo zaključil z glavo. 2:1!

27. minua: GOOOOL! Hiter odgovor Mariborčanov! Martin Milec je lepo zaključil z roba kazenskega prostora in presenetil vratarja Mihelaka. 1:1!

20. minuta: GOOOOOL! Mura vodi! Mirlind Daku je strelec za vodstvo domačinov! Lepa akcija črno-belih in fantastična podaja Italijana Filippa Tripija, tudi Daku pa se je izjemno znašel pred vrati Ažbeta Juga. 1:0!

Začetek tekme!

Začetni enajsterici:

Mura: Mihelak, Beganović, Kobie, Cipot, Kuzmić, Tripi, Maruško, Shabanhaxhaj, Zilčić, Klepač, Daku

Maribor: Jug, Milec, Watson, Karič, Guerrico, Repas, Antolin, Božić, Iličić, Brnić, Vipotnik

Komentari

Vaš komentar